Beste mai noensinne

Hotellene i Molde har hatt sin beste maimåned noensinne.
Redaksjonen
10 Juni 2008 - 17:00

Hotellene hadde i mai i år 14 089 gjestedøgn. I mai i fjor, mens aktiviteten på Ormen Lange-anlegget var stor, hadde de 11 218 gjestedøgn.
 
Det betyr at moldehotellene har hatt en økning på 25,6 prosent.
 
150 prosent økning
- Så sent som i mai 2002 var antall hotellgjestedøgn i Molde nede på 5 715. Det betyr at det siden 2002 har vært en økning på fantastiske 150 prosent. Årets maimåned er historisk, sier reiselivssjef Kjell Gjerde i Destinasjon Molde og Romsdal.
 
- Markedet har vært bra og det er voldsom optimisme. Det er mange store utbygginger på gang, og arbeiderne skal ha et sted å bo, sier direktør Terje Hatlen Stokke ved Thon Hotel Moldefjord, som er vinneren blant moldehotellene i mai.
 
83 prosent belegg
Thon Hotel Moldefjord hadde i mai høyest belegg av moldehotellene, med 83 prosent.
 
Også de andre hotellene hadde jevnt høyt belegg.
 
140 nye rom
Til Jazzfestivalen åpner Molde Fjordstuer 27 nye rom, slik at det totalt får 44. Thon Hotel Moldefjord utvides med 60 rom, og vil totalt ha 150 rom når utbyggingen er ferdig ved inngangen til 2010. Rica Seilet Hotel åpner 53 nye rom 1. mars 2010, og vil da ha 222 rom. Det betyr at det vil være fylkets største hotell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her