Beste norske på flere år

Den norske laginnsatsen i kaffe-VM er nå på vei tilbake der den var, altså i toppen.

Etter noen heller magre resultatår i kaffe-VM er Norge nå på full fart oppover rankingen igjen. Etter at resultatene fra årets VM i Bogota og Maastricht er summert havnet Norge på en meget hederlig 6. plass i nasjonskampen. Det var tett i toppen, og i perioder var nordmennene i nærheten av pallen. Dit SKAL laget neste år.

For første gang på mange år ble det faktisk også en medalje på Norge. Rune Andersen fra Mosjøen kom først på 3. plass i kvalifiseringsrunden, og ved å holde hodet kaldt og hånden stødig forsvarte han plassen også i finalen i "Coffee in Good Spirits", altså kombinasjonen kaffe og alkohol. Det ble også finaleplass i Cup tasting-mesterskapet, og i to grener var det "stang ut" ved at det ble plassering én skarve plass unna finalen. Med andre ord en solid laginnsats.

Alt i alt var det deltakere fra 60 nasjoner. Alle hadde riktignok ikke fullt lag, men det forringer ikke på noen måte dette vesentlige hoppet oppover rangstigen. Dette er selvfølgelig hyggelig for deltakerne, men enda hyggeligere for landets kaffebarkunder som nå kan glede seg til enda bedre kaffe ettersom kunnskapen og inspirasjonen nå siver ut til landets mange baristaer.

Nasjonskampen ble for øvrig vunnet av Hellas som for bare 10 år siden var en hvit flekk på verdens kvalitetskaffekart. De vet å rote det til for seg selv rent økonomisk, men som kaffenasjon har de gått i motsatt retning. Sør Korea som heller ikke har noen lang kaffehistorie, ble nr. 2 i nasjonskampen, mens Russland ble nr 3.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen