Beste unge sommelier fra Tango

Beste unge sommelier fra Tango

23 år gamle Stefan Harper seiret i det som ble et bedriftsinternt oppgjør.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:00

Han ble nemlig nummer én foran sine to kolleger Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen og Berit Bolme fra Tango Bar og kjøkken i Stavanger. På fjerdeplass kom Carolina Fihn fra Eik i Oslo.

I årets Young Sommelier-konkurranse utmerket Stefan seg allerede i semifinalens øvelser som bestod av teoriprøve og blindsmaking.

Satsingen bar frukter

I finalen var det nok en blindsmaking, som han klarte veldig bra gitt at dette var første konkurranse for 23-åringen. I øvelse nummer to som var å fordele innholdet av en flaske Taittinger champagne på sju glass, uten å refylle, lyktes han ikke helt. Men likevel nok til at seieren var sikret.

Young Sommelier-seieren har imidlertid ikke gitt Stefan blod på tann.
– Først skal jeg gjøre ferdig studiet på Hotellhøgskolen før jeg begir meg utpå vinkelnerutdannelse og flere konkurranser, sier han. –Men jeg fortsetter å jobbe ekstra på Tango, for det liker jeg veldig godt.

At Tango stilte så sterkt i årets Young Sommelier skyldes både en intern satsing og ikke minst at Stavanger har fått sin egen filial av vinkelnerforeningen. Primus motor er Knut Espen Misje som har kjørt ukentlige treningsøkter med servitørene på Tango.

Tur til Taittinger

Det var arbeidsoppholdet på Bardøla hos tidligere Young Sommelier-vinner Alexander Gullesen som fikk Stefan interessert i vin. – Men når du kommer fra en restaurantfamilie påvirkes du tidlig, sier han. – Moren min tok forresten vinkelneren i fjor, så det blir nok min tur snart også.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif og Norsk Vinkelnerforening  og gjøres i år i samarbeid med Taittinger. Stefan kan da også se fram til et opphold i Reims hos Taittinger. Dommere i år er Aase E. Jacobsen, Apéritif, Ken Engebretsen, Vinoteca og landslagskaptein samt Francesco Azzarone, to ganger vinkelnernorgesmester.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her