Beste unge sommelier fra Tango

Beste unge sommelier fra Tango

23 år gamle Stefan Harper seiret i det som ble et bedriftsinternt oppgjør.

Han ble nemlig nummer én foran sine to kolleger Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen og Berit Bolme fra Tango Bar og kjøkken i Stavanger. På fjerdeplass kom Carolina Fihn fra Eik i Oslo.

I årets Young Sommelier-konkurranse utmerket Stefan seg allerede i semifinalens øvelser som bestod av teoriprøve og blindsmaking.

Satsingen bar frukter

I finalen var det nok en blindsmaking, som han klarte veldig bra gitt at dette var første konkurranse for 23-åringen. I øvelse nummer to som var å fordele innholdet av en flaske Taittinger champagne på sju glass, uten å refylle, lyktes han ikke helt. Men likevel nok til at seieren var sikret.

Young Sommelier-seieren har imidlertid ikke gitt Stefan blod på tann.
– Først skal jeg gjøre ferdig studiet på Hotellhøgskolen før jeg begir meg utpå vinkelnerutdannelse og flere konkurranser, sier han. –Men jeg fortsetter å jobbe ekstra på Tango, for det liker jeg veldig godt.

At Tango stilte så sterkt i årets Young Sommelier skyldes både en intern satsing og ikke minst at Stavanger har fått sin egen filial av vinkelnerforeningen. Primus motor er Knut Espen Misje som har kjørt ukentlige treningsøkter med servitørene på Tango.

Tur til Taittinger

Det var arbeidsoppholdet på Bardøla hos tidligere Young Sommelier-vinner Alexander Gullesen som fikk Stefan interessert i vin. – Men når du kommer fra en restaurantfamilie påvirkes du tidlig, sier han. – Moren min tok forresten vinkelneren i fjor, så det blir nok min tur snart også.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif og Norsk Vinkelnerforening  og gjøres i år i samarbeid med Taittinger. Stefan kan da også se fram til et opphold i Reims hos Taittinger. Dommere i år er Aase E. Jacobsen, Apéritif, Ken Engebretsen, Vinoteca og landslagskaptein samt Francesco Azzarone, to ganger vinkelnernorgesmester.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen