Beste unge sommelier fra Tango

Beste unge sommelier fra Tango

23 år gamle Stefan Harper seiret i det som ble et bedriftsinternt oppgjør.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:00

Han ble nemlig nummer én foran sine to kolleger Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen og Berit Bolme fra Tango Bar og kjøkken i Stavanger. På fjerdeplass kom Carolina Fihn fra Eik i Oslo.

I årets Young Sommelier-konkurranse utmerket Stefan seg allerede i semifinalens øvelser som bestod av teoriprøve og blindsmaking.

Satsingen bar frukter

I finalen var det nok en blindsmaking, som han klarte veldig bra gitt at dette var første konkurranse for 23-åringen. I øvelse nummer to som var å fordele innholdet av en flaske Taittinger champagne på sju glass, uten å refylle, lyktes han ikke helt. Men likevel nok til at seieren var sikret.

Young Sommelier-seieren har imidlertid ikke gitt Stefan blod på tann.
– Først skal jeg gjøre ferdig studiet på Hotellhøgskolen før jeg begir meg utpå vinkelnerutdannelse og flere konkurranser, sier han. –Men jeg fortsetter å jobbe ekstra på Tango, for det liker jeg veldig godt.

At Tango stilte så sterkt i årets Young Sommelier skyldes både en intern satsing og ikke minst at Stavanger har fått sin egen filial av vinkelnerforeningen. Primus motor er Knut Espen Misje som har kjørt ukentlige treningsøkter med servitørene på Tango.

Tur til Taittinger

Det var arbeidsoppholdet på Bardøla hos tidligere Young Sommelier-vinner Alexander Gullesen som fikk Stefan interessert i vin. – Men når du kommer fra en restaurantfamilie påvirkes du tidlig, sier han. – Moren min tok forresten vinkelneren i fjor, så det blir nok min tur snart også.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif og Norsk Vinkelnerforening  og gjøres i år i samarbeid med Taittinger. Stefan kan da også se fram til et opphold i Reims hos Taittinger. Dommere i år er Aase E. Jacobsen, Apéritif, Ken Engebretsen, Vinoteca og landslagskaptein samt Francesco Azzarone, to ganger vinkelnernorgesmester.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her