BiB øker i Frankrike

Selge sand i Sahara eller boksvin i Frankrike? Det siste er nok det enkleste viser det seg.
Redaksjonen
19 Februar 2007 - 15:30

For BiB er på fremmarsj i Frankrike. På tross av at dette er et tradisjonelt og konservativt marked vil markedsandelene for vin på boks øke. Det mener eksperter som var samlet på et seminar i Montpellier nylig.

På verdensbasis, og spesielt her i norden, har trelitersbokser med vin vært det raskest voksende volumet i markedet.

Men slik har det ikke vært i Frankrike. Der skal nemlig folk ha vinen sin i den mer sosialt akseptable flasken. Nå er imidlertid franskmennene på glid.
 
En vrac
Samtidig skal vi huske på at boksen må kjempe med den personlige dunken man bruker i Frankrike. Der kan man kjøpe vin en vrac, man tropper altså opp hos en forhandler eller på en eiendom og fyller opp dunken sin.

Produsentene har også i stor grad skydd BiB som pesten.

Noen mener det har vært et spørsmål mellom pest og kolera. Treliter eller dunk.

Fordeler
Uansett er franskmennene nå på vei til å akseptere BiB. De har funnet fordelene med at vinen kommer i et hendig format. Samtidig ser det også ut som om at produsentene ikke lenger vil ri prinsippene så hardt. Årsaken er at de ikke kan la være å ta markedsandeler i et segment som er i vekst.

Treliteren har altså kommet for å bli.

I 2006 var det 12, 5 prosent franskmenn som "innrømmet" å ha kjøpt vin på boks. Det er to prosentpoeng flere enn året før.

I en undersøkelse sier 68 prosent av de spurte franskmennene at de kan tenke seg å servere gjester vin fra boks.

Ni prosent
BiB har nå ni prosent av markedet i Frankrike om vi måler i verdi, skriver foodproductiondaily.com.

Det er et høyt tall til Frankrike å være. Men lite sett i forhold til andre land. I Norge er tallet 42 prosent, i Sverige 33 prosent, i Finland 25 og i Danmark 15 prosent.

Disse tallene har kommet frem ved å sammenlikne tall fra flere forskjellige firmaer som driver med markedsanalyse.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her