Biffen skal merkes

Snart skal kjøtt på restauranter merkes.

Landbruks- og matdepartementet ber nemlig Mattilsynet om å starte arbeidet med å utvikle en forskrift.
 
Tilgjengelig informasjon
Denne skal sikre gjester på restauranter og andre serveringssteder lett tilgjengelig informasjon om hvilket land storfekjøttet kommer fra.
 
Denne informasjonen er allerede å finne på ferdigpakket kjøtt i butikken, men nå skal altså restaurantgjester få informasjonen når de spiser maten ute. 
 
Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen tok initiativet til å starte dette arbeidet i fjor sommer.
 
Med på råd
I Sverige, Irland og Frankrike er det i dag obligatorisk merking av storfekjøtt på spisesteder.
 
Departementet ønsker at næringen skal tas med på råd for å få til ordninger som både tilfredsstiller forbrukerens ønske om opprinnelsesmerking og som er brukbare i praksis for næringen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen