Billig Bordeaux øker i Australia

Eksport av billig Bordeaux til Australia er i sterk økning. Men det gjør lite utslag i australske vinvaner.
Redaksjonen
29 Mars 2007 - 09:00

Pressebyrået AFP skriver at bordeauxeksporten til Australia har skutt i været det siste året. Importen av billig Bordeaux har økt med 65 prosent.

Økningen forklares med at markedet er mer utdannet og at konsumentene ønsker seg noe "annerledes". Samtidig er Frankrike i stand til å produsere fruktigere viner som passer det australske folket.

Minimum
Men i følge statistikker bør ikke franskmennene være så opprømte.Og Australia trenger ikke være for bekymret for sin egen produksjon. For vinimporten er fortsatt på et minimum. Dette henger sammen med et strengt avgiftsnivå og at konsumentene helst vil ha vin produsert i hjemlandet.

I fjor importerte Australia 30 millioner liter vin. Det er mindre enn 5 prosent av hva innbyggerne drakk totalt.

- Når du starter på null er det lett å si at det har vært en stor økning, sier David Skalli i konsulentbyrået Skalli and Rein. Han mener dessuten at Australia er et ikke-område for franskmennene.

Ikke økonomisk
- Bortsett fra Champagne har jeg ikke sett en eneste flaske franske vin i Australia. Og på lang sikt, med tanke på avgifter og fraktkostnader, så er det ikke økonomi i å selge billige Bordeaux-viner hit.

- En fransk cabernet sauvignon i billig-segmentet kan rett og slett ikke konkurrere med en tilsvarende vin fra et annet sted i verden. Slike viner gir Bordeaux et dårlig rykte, sier Skalli til decanter.com.

Han poengterer også at verdien på fransk eksport til Australia bare var på 30 millioner euro i fjor.

- Hvis en fransk klient kom til meg for å få råd om hvordan de skal selge franske vin i Australia ville jeg satt meg ned og snakket med dem. Jeg ville fått dem til å se på andre markeder i stedet. De ville hatt en bedre sjanse i Vietnam, sier Skalli.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her