Billigst i verden

Denne fantastiske hvitvinen er ikke bare billigere enn i Sverige, men også langt billigere enn noen andre steder på kloden.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Også i Tyskland, hvor du må ut med nesten 100 kroner mer for Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling Alte Reben 2009 (10249) . Den var et røverkjøp også før den ble satt ned fra 1. november. Og nå er det bare en ting å gjøre, fylle opp kjelleren, for denne vinen har et laaangt liv foran seg, minst 15 år.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gaveide
Enda mer gunstig for kjelleren, om enn mer enn dobbelt så dyr, er magnumutgaven . Også denne en fantastisk gaveide - til deg selv eller andre vinelskere.

Innholdet er laget av Johannes Leitz som i løpet av fem år er blitt den desidert bestselgende produsent av tørre tyske viner - her til lands. Og Norge betyr noe helt spesielt for Leitz, til de grader at han selger vinene til ekstra lave priser. Hvilket forklarer prisforskjellene mellom det norske markedet og det svenske og det tyske.

Aller mest mineralsk
Leitz som kan smykke seg med tittelen "shooting star", har siden 1985 bygd opp sin vinvirksomhet til å bli en av de virkelig toneangivende i Rheingau. Da han som 22-åring overtok vingården telte den tre hektar, og i dag har han kontroll over 43 hektar. Deriblant de aller beste adressene i den vestre delen av Rheingau , de bratte og historisk berømte vinmarkene ovenfor byen Rüdesheim.

Han lager derfor flotte lagringsdyktige viner også fra Schlossberg , Roseneck , Rottland og Bischofsberg Men Kaisersteinfels hever seg over de andre ved å være den mest intenst mineralske. Mye takket være kombinasjonen av svært gamle vinstokker, et svært skrint og mineralsterkt jordsmonn, høy beliggenhet samt optimal soleksponering.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling Alte Reben 2009

Produsent:
Weingut Leitz
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
210,50 kr
Varenummer:
1024901
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen