Biltur i Frankrike? Husk alkometer!

Innfører påbud om alkometer i bilen - også for turister.

Fra 1. Juli innfører Frankrike påbud om alkometer biler. Bilførere som blir stoppet uten medbrakt utstyr, vil bli ilagt et forelegg på rundt 100 kroner, skriver Daily Mail.

Bilister får imidlertid en myk start, ifølge avisa vil politiet ordningen sette seg før de begynner å utstede forelegg i november.

Formålet med utstyret er at alle bilførere skal ha muligheten til å sjekke promillenivået før de setter seg bak rattet. I Frankrike er promillegrensen 0,5.

Et alkometer koster mellom 10 og 20 kroner og vil være til salgs ved ferjeterminaler og tunnelpasseringer til Frankrike.

Politet vil fremdeles bruke sine egne instrumenter ved promillekontroller.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen