Ble stengt umiddelbart

La Capri i Kvennherad måtte stenge umiddelbart etter at Mattilsynet var på besøk.
Redaksjonen
28 November 2008 - 11:00

Samtidig ble det innført hastevedtak på Stord Hotell.
 
Det var 19. og 26.november Mattilsynet gjennomførte en såkalt Førjulskampanje i Sunnhordland.
 
Over to kvelder inspiserte inspektørene 22 serveringssteder i kommunene Stord, Bømlo, Kvinnherad og Fitjar.
 
Kritikk til seks
16 av disse fikk karakteren tilfredsstillende, men hele seks spisesteder holdt ikke mål.
 
La Capri på Husnes i Kvinnherad var restauranten som måtte stenge umiddelbart onsdag i forrige uke.
 
- Årsaken til stengingen er manglende orden, renhold og vedlikehold av kjøkken med tilhørende lagerrom. Dette er tilfeller som har blitt påpekt tidligere uten at det har blitt gjort noe med det, sier seniorinspektør ved Mattilsynet Elin Bjørke Rasmussen til matportalen.no.
 
Mangler rutiner
Mattilsynet gjorde i tillegg et hastevedtak på Stord Hotell.
 
- Kjøkkenet hadde lite tilfredsstillende varehåndtering og manglende utstyr og rutine for nedkjøling av varm mat, skriver Mattilsynet i rapporten.
 
Disse serveringsstedene i Sunnhordland fikk karakteren "mindre tilfredsstillende":
 
Kari`s `grill-kjøkken, Dr.Munck, Big Horn Steak House og Stord Videokiosk.
 
Manglende orden, dårlige rutiner ved tidspunkt for vasking av hender, dårlig varehåndtering, dårlig renhold og vedlikehold var årsaken til at de fire fikk advarsler og krav om å bedre situasjonen innen en fastsatt dato.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her