Ble stengt umiddelbart

La Capri i Kvennherad måtte stenge umiddelbart etter at Mattilsynet var på besøk.
Redaksjonen
28 November 2008 - 11:00

Samtidig ble det innført hastevedtak på Stord Hotell.
 
Det var 19. og 26.november Mattilsynet gjennomførte en såkalt Førjulskampanje i Sunnhordland.
 
Over to kvelder inspiserte inspektørene 22 serveringssteder i kommunene Stord, Bømlo, Kvinnherad og Fitjar.
 
Kritikk til seks
16 av disse fikk karakteren tilfredsstillende, men hele seks spisesteder holdt ikke mål.
 
La Capri på Husnes i Kvinnherad var restauranten som måtte stenge umiddelbart onsdag i forrige uke.
 
- Årsaken til stengingen er manglende orden, renhold og vedlikehold av kjøkken med tilhørende lagerrom. Dette er tilfeller som har blitt påpekt tidligere uten at det har blitt gjort noe med det, sier seniorinspektør ved Mattilsynet Elin Bjørke Rasmussen til matportalen.no.
 
Mangler rutiner
Mattilsynet gjorde i tillegg et hastevedtak på Stord Hotell.
 
- Kjøkkenet hadde lite tilfredsstillende varehåndtering og manglende utstyr og rutine for nedkjøling av varm mat, skriver Mattilsynet i rapporten.
 
Disse serveringsstedene i Sunnhordland fikk karakteren "mindre tilfredsstillende":
 
Kari`s `grill-kjøkken, Dr.Munck, Big Horn Steak House og Stord Videokiosk.
 
Manglende orden, dårlige rutiner ved tidspunkt for vasking av hender, dårlig varehåndtering, dårlig renhold og vedlikehold var årsaken til at de fire fikk advarsler og krav om å bedre situasjonen innen en fastsatt dato.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her