Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 18. september

Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Foto: (Istock - Okssi68)

Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker

Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
08 August 2024 - 07:52

Når vi inviterer til en "helt gresk" aften, tenker du kanskje at dette kommer til å bli en helt uforståelig kveld. Men tvert imot! Med Sebastian Bredal og Annika Groven fra Symposium Wines som guider deg gjennom kvelden, vil du sitte igjen med et stort smil om munn og verdifull kunnskap om gresk vin. Sebastian Bredal er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine - den mest prestisjefylte vinutdannelsen globalt. Annika har over 25 års erfaring fra bransjen og jobber til daglig tett med produsentene som er representert denne kvelden, så det er trygt å si at du får to førsteklasses lærere som skal presente vinene fra de anerkjente greske produsentene Kir-Yanni og Domaine Sigalas.

Kir-Yanni ble etablert i 1997 med mål om å realisere det fulle potensialet til xinomavro-druen. Vingårdene ligger i Naoussa og Amyndeon, nordvest i Makedonia. Til tross for utfordringer som phylloxera og krig, har Naoussa oppnådd status som PDO (beskyttet opprinnelsesbetegnelse), og er sammen med Amyndeon de eneste appellasjonene i Hellas som krever 100 prosent xinomavro. Disse vinene har en friskhet og tanninstruktur som minner om Nebbiolo fra Piemonte eller pinot noir fra Burgund. I det kjøligere Amyndeon-området produseres friske hvitviner på assyrtiko, malagouzia, chardonnay og sauvignon blanc, samt en enestående rosé på xinomavro fra over 60 år gamle vinstokker.

Domaine Sigalas, et anerkjent vinhus på den naturskjønne øya Santorini, er kjent for sin dedikasjon til druesorter som trives i øyas unike terroir. Vinhuset er spesielt berømt for sine hvitviner laget av assyrtiko, som trives i Santorinis vulkanske jord og solrike klima. Disse vinene er kjent for sin friskhet, mineralitet og tydelige uttrykk av øyas terroir. Domaine Sigalas produserer også røde viner på mavrotragano-druen, som viser det beste av denne sortens potensial.

Helt gresk.png [33.57 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert
+

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert

Når all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her