Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 17. september

Vil du smake en 35 år gammel vin? Bli med på en eksklusiv vertikalsmaking
Foto: (Carpineto)

Vil du smake en 35 år gammel vin? Bli med på en eksklusiv vertikalsmaking

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.
09 September 2024 - 08:52

Antonio Michael Zaccheo kommer til Oslo for å lede vertikalsmakingen. Halvt danske Antonio har vært involvert i vinens verden siden fødsel. Som sønn av Carpinetos medgrunnlegger og selv driftssjef ved Wente Vineyards i California, har han bakgrunn innen både tradisjonell og moderne vinproduksjon. Etter flere år i USA, returnerte Antonio til Toscana for å fortsette familiens tradisjon og utvide Carpinetos marked. Antonio er en sterk forkjemper for bærekraft og har vært en nøkkelfigur for å sikre Carpinetos karbonnøytrale fotavtrykk.

Antonio tar turen til Oslo den 17. september Foto: Carpineto

Carpineto ble grunnlagt i 1967 i Dudda, i kommunen Greve i Chianti, av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo. Deres ambisjon var å produsere Chianti Classico av høyeste kvalitet. I dag administrerer familiene Sacchet og Zaccheo fem eiendommer på totalt 500 hektar, alle dyrket på en bærekraftig måte.

Carpineto har vært en pioner innen vinfremstillingsteknikker som kontrollert malolaktisk gjæring, kald- og karbonisk maserasjon og fataldring. Disse teknikkene har bidratt til å produsere viner med stor kompleksitet, som har fått anerkjennelse fra vinkritikere verden over. Omtrent 95 prosent av Carpinetos produksjon består av røde viner, hvorav de fleste er tre år eller eldre før de slippes ut på markedet. Hvert år produserer Carpineto rundt 3 millioner flasker som uttrykker terroirets unike aromaer og egenskaper.

Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten til å smake på noen av de beste Carpineto-vinene og lære om vinproduksjonen fra selveste Antonio Michael Zaccheo.

Viner Carpineto Chianti Classico Riserva 2019 vs 1995 Carpineto Vino Nobile Ris 2019 vs 1989 Carpineto Brunello 2019 vs 2012 Carpineto Poggio Sant’Enrico, 2015 Vs 2001 Farnito Vin Santo 1999 vs 20.png [29.75 KB]
Endringer kan forekomme

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her