Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 16. januar i Oslo

Nyttårstilbud på en smakreise gjennom Chile og Argentina

Nyttårstilbud på en smakreise gjennom Chile og Argentina

Økt kvalitet i Sør-Amerika gjør vinene derfra stadig mer populære, denne kvelden viser Sebastian Bredal som er Master of Wine deg hvorfor.
01 September 2022 - 09:30

Kvaliteten på vinene fra Sør-Amerika blir stadig bedre, og her gir vi deg sjansen til å smake og lære mer om viner fra Chile og Argentina. Grunnen til at kvaliteten stadig øker er mye fordi de kan ha vinmarker veldig høyt over havet kombinert med veldig godt jordsmonn.

Chile blir av mange ansett som det perfekte landet å dyrke vin i. Vinmarkene får mye sol, kombinert med vann fra Andes-fjellene og kjølige vinder som kommer fra Stillehavet med Humboldt-strømmen fra Antarktis. Argentina lager også meget gode viner og spesielt på nasjonaldruen Malbec.

Denne kvelden får vi smake mange forskjellige druer fra fire forskjellige produsenter som holder til i Chile og Argentina. Hovedfokuset blir på Chile, hvor vi skal innom kjente produsenter som Santa Rita, Casa Silva og Odfjell. Odfjell ble startet i Maipodalen nær Santiago av Dan Odfjell fra Bergen, han fikk høstet sin første årgang i 1998. Dan Sr har nå trukket seg tilbake og nyter livet som pensjonist og det er sønnene Laurence og Dan Jr som har overtatt roret.

Norsk fjording i Odfjells vinmarker Foto: Odfjell Winery

De har et stort fokus på bærekraftig produksjon, og 100 hektar vinmark dyrkes helt biodynamisk. De fleste vinene har lettvektsflasker som veier kun 390 gram, noe som gir et lavere CO2-avtrykk under transport. Familien har også importert fjord-hester fra Norge og driver oppdrett. Hestene brukes i vinmarkene hvor de både beiter gress og ugress og samtidig bidrar med naturlig gjødsling.

Santa Rita og Casa Silva holder også til i Chile, Santa rita ble grunnlagt i 1880, og holder også til i Maipodalen. De har i alle år laget vin i fransk stil, med hovedfokus på cabernet sauvignon, merlot og carménere som faktisk regnes som Chiles nasjonaldrue. Casa Silva holder til i Cochagua Valley som er litt lenger sør enn de to andre, og lenger sør på den halvdelen av jordkloden, betyr kjøligere klima. Derfor har de også forsøkt seg på en Pinot Noir som du får smake denne kvelden.

Sebastian Zuccardi foran sine høytliggende vinmarker Foto: Familia Zuccardi

I tillegg får vi smake viner fra Familia Zuccardi, de har med Sebastian Zuccardi som vinmaker økt kvaliteten betraktelig de siste 20 årene. Familien har én filosofi, og det er «egenart», du skal smake hvor druen kommer fra. Den nye vinstilen både hos Zuccardi og i Argentina generelt viser at fremtiden er lettere, friskere, fruktigere og mer terroirdrevne viner.

Sebastian Bredahl.jpg [4.09 MB]Dessverre kan ikke Sebastian komme til Norge denne dagen, men vi får besøk av en annen Sebastian som er minst like kunnskapsrik. Sebastian Bredal er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. Han er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anerkjennelse. Han skal trygt lede oss gjennom en kveld med viner fra Chile og Argentina.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og Vinklubb får rabatt på dette arrangementet.


NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vinliste Sør-Amerika.jpg [51.57 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her