Akevitt til julemat

Akevitt og julemat i Oslo 2. desember

Ring inn julen med julemat og akevitt
Foto: (Максим Крысанов)

Ring inn julen med julemat og akevitt

Mesterblender Jon Bertelsen tar deg igjennom en helaften med akevitt og julemat i fokus. 
18 Oktober 2019 - 01:01

Det er ingen ringere enn superduoen fra Det Norske Brenneri  Jon Bertelsen og Odd Nelvik som skal geleide oss igjennom denne fantastiske kvelden med både julemat og akevitt.

Odd Nelvik, grunnlegger av Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, og har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Det Norske Brenneri har siden oppstart arbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner og produsert håndverksprodukter i små batcher, som blant annet akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. 

Jon Bertelsen, Master Blender hos Det Norske Brenneri. Foto: 

Odd Nelvik er akevitt-connoisseur og grunnleggeren av Det Norske Brenneri. Sammen med Master Blender Jon Bertelsen lager han akevitt med de beste råvarene fra norsk natur. Jon er berømt for sin fantastiske evne til å smake på brennevin, men også sin omfattende kunnskap om hva som kjennetegner et godt brennevin. Guttas håndlag for kvalitetsakevitt ble bekreftet på San Francisco World Spirits Competition, verdens største brennevinskonkurranse, der Arvesølvet tok dobbel gullmedalje. 

Akevittene du får smake denne kvelden blir også matchet til fire deilige småretter med smak av jul fra Sentralens fantastiske kjøkken. Sentralen restaurant er en del av Lava-gruppen som driftes av de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik. Fellesnevneren for alle deres restauranter er matglede, kreativitet og nysgjerrighet rundt utforsking av norske og kontinentale smaker. Du kan derfor være sikker på at maten vil være på sin plass denne kvelden. Kanskje blir du også inspirert til forandring av julekveldens meny? 

 La bilen stå igjen hjemme og ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig kveld. Etter dette vil julebordet aldri bli det samme.

NB: Black Week tilbudet gjelder t.o.m fredag 29. november kl 15:00.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her