Ring inn julen med julemat og akevitt

Akevitt og julemat i Oslo 2. desember

(Максим Крысанов)

Ring inn julen med julemat og akevitt

Mesterblender Jon Bertelsen tar deg igjennom en helaften med akevitt og julemat i fokus. 

Livets vann, aqua vitae, eller akevitt som vi kjenner det som i dag, spiller en stor rolle innen norsk mat- og drikkekultur, og intet festbord er komplett uten, ei heller denne kvelden. Det er ingen ringere enn superduoen fra Det Norske Brenneri  Jon Bertelsen og Odd Nelvik som skal geleide oss igjennom denne fantastiske kvelden med både julemat og akevitt.

Odd Nelvik, grunnlegger av Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, og har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Det Norske Brenneri har siden oppstart arbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner og produsert håndverksprodukter i små batcher, som blant annet akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. 

Jon Bertelsen, Master Blender hos Det Norske Brenneri. Foto: 

Odd Nelvik er akevitt-connoisseur og grunnleggeren av Det Norske Brenneri. Sammen med Master Blender Jon Bertelsen lager han akevitt med de beste råvarene fra norsk natur. Jon er berømt for sin fantastiske evne til å smake på brennevin, men også sin omfattende kunnskap om hva som kjennetegner et godt brennevin. Guttas håndlag for kvalitetsakevitt ble bekreftet på San Francisco World Spirits Competition, verdens største brennevinskonkurranse, der Arvesølvet tok dobbel gullmedalje. 

Akevittene du får smake denne kvelden blir også matchet til fire deilige småretter med smak av jul fra Sentralens fantastiske kjøkken. Sentralen restaurant er en del av Lava-gruppen som driftes av de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik. Fellesnevneren for alle deres restauranter er matglede, kreativitet og nysgjerrighet rundt utforsking av norske og kontinentale smaker. Du kan derfor være sikker på at maten vil være på sin plass denne kvelden. Kanskje blir du også inspirert til forandring av julekveldens meny? 

 La bilen stå igjen hjemme og ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig kveld. Etter dette vil julebordet aldri bli det samme.

NB: Black Week tilbudet gjelder t.o.m fredag 29. november kl 15:00.

Kommende kurs

Til toppen