Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i oslo 3. februar

Smak det beste Toscana har å by på - fra lekre Chianti Classico til flotte Brunello di Montalcino

Smak det beste Toscana har å by på - fra lekre Chianti Classico til flotte Brunello di Montalcino

På denne smakingen får du mulighet til å smake 12 deilige viner fra Toscana. Du vil få smake hele spekteret fra hvitvin til Vin Santo, og selvfølgelig Chianti Classico og Brunello di Montalcino.
16 November 2019 - 10:44
  Foto: alexandra korey

Alejandro Bulgheroni kom kanskje sent inn i vinenes verden, men har gjør godt opp for tapt tid. Det hele startet med en vingård i hans hjemland Argentina i 2009, og han eier nå totalt 17 vineiendommer i Uruguay, Argentina, Frankrike, USA og selvfølgelig Italia.  Denne  kvelden skal vi smake vin fra 4 av de Italienske eiendommene som alle befinner seg i Toscana - Et vinområde ofte omtalt som Italias uoffisielle stjerne. 

Dievole er navnet på det klassiske vinhuset i Chianti Classico som har produsert vin i snart 1000 år. Huset har hatt sine opp og nedturer, og ved hjelp av den Argentinske oljemagnaten Alejandro Bulgheroni er huset på god vei til sin tidligere storhetstid. Bulgheroni som kjøpte den 6000 hektar store eiendommen i 2011 har sett tilbake på 70-tallets gamle metoder og gjort grep for å forbedre vinens kvalitet. Sementtanker og store fat er tilbake i kjelleren, og vinmarkene er nå gjort økologiske og beplantet kun med orginale lokale druer. Merlot og Cabernet Sauvignon er byttet ut til fordel for sangiovese, for å etterleve Dievoles visjon om å produsere klassisk og karakteristisk Chianti Classico. 

Her kan du lese mer Dievole

I Bulgheronis portefølje finner vi også to eiendommer vakkert beliggende i Montalcinos åssider. Poggio Landi - Kjent for sine komplekse viner fra vinmarker beliggende i ulike terroirs på 175-500 meters høyde over havet. Her blir druematrialet respektert hele veien fra vinmarken og inn i produksjonslokalene. Vinene får puste i store botti i takt med naturen. Litt lengere syd i Montalcino finner vi og Podere Brizio - en liten vingård drevet etter bærekraftige prinspiper, der hardt arbeid resulterer i fyldig og rik vin som gjenspeiler det levende jordsmonnet rikt på mikrobiologisk liv. 

Les hva Apèritif mener om vinene til Poggio Landi og Podere Brizio

 

Den fjerde eiendommen vi skal smake viner fra denne kvelden ligger i Bolgheri. På en liten åsside som dominerer det omkringliggende landskapet ligger Tenuta Meraviglia, som betyr vidunder på norsk. Vingården sier alt med sitt navn - her får dere smake vidunderlig vin fra et internasjonalt anerkjent terroir.

Det er Olalla Corona-Lopez som kommer til Oslo denne februarkvelden og skal gi oss et dypdykk i Toscanske viner. Du vil få smake hele spekteret av Toscanske godsaker, fra hvitvin til Vin Santo, og selvfølgelig Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Dette blir en unik mulighet til å utforske det beste Toscana har å by på. Bla ned for å se vinlisten.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her