Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i oslo 3. februar

Smak det beste Toscana har å by på - fra lekre Chianti Classico til flotte Brunello di Montalcino

Smak det beste Toscana har å by på - fra lekre Chianti Classico til flotte Brunello di Montalcino

På denne smakingen får du mulighet til å smake 12 deilige viner fra Toscana. Du vil få smake hele spekteret fra hvitvin til Vin Santo, og selvfølgelig Chianti Classico og Brunello di Montalcino.
16 November 2019 - 10:44
  Foto: alexandra korey

Alejandro Bulgheroni kom kanskje sent inn i vinenes verden, men har gjør godt opp for tapt tid. Det hele startet med en vingård i hans hjemland Argentina i 2009, og han eier nå totalt 17 vineiendommer i Uruguay, Argentina, Frankrike, USA og selvfølgelig Italia.  Denne  kvelden skal vi smake vin fra 4 av de Italienske eiendommene som alle befinner seg i Toscana - Et vinområde ofte omtalt som Italias uoffisielle stjerne. 

Dievole er navnet på det klassiske vinhuset i Chianti Classico som har produsert vin i snart 1000 år. Huset har hatt sine opp og nedturer, og ved hjelp av den Argentinske oljemagnaten Alejandro Bulgheroni er huset på god vei til sin tidligere storhetstid. Bulgheroni som kjøpte den 6000 hektar store eiendommen i 2011 har sett tilbake på 70-tallets gamle metoder og gjort grep for å forbedre vinens kvalitet. Sementtanker og store fat er tilbake i kjelleren, og vinmarkene er nå gjort økologiske og beplantet kun med orginale lokale druer. Merlot og Cabernet Sauvignon er byttet ut til fordel for sangiovese, for å etterleve Dievoles visjon om å produsere klassisk og karakteristisk Chianti Classico. 

Her kan du lese mer Dievole

I Bulgheronis portefølje finner vi også to eiendommer vakkert beliggende i Montalcinos åssider. Poggio Landi - Kjent for sine komplekse viner fra vinmarker beliggende i ulike terroirs på 175-500 meters høyde over havet. Her blir druematrialet respektert hele veien fra vinmarken og inn i produksjonslokalene. Vinene får puste i store botti i takt med naturen. Litt lengere syd i Montalcino finner vi og Podere Brizio - en liten vingård drevet etter bærekraftige prinspiper, der hardt arbeid resulterer i fyldig og rik vin som gjenspeiler det levende jordsmonnet rikt på mikrobiologisk liv. 

Les hva Apèritif mener om vinene til Poggio Landi og Podere Brizio

 

Den fjerde eiendommen vi skal smake viner fra denne kvelden ligger i Bolgheri. På en liten åsside som dominerer det omkringliggende landskapet ligger Tenuta Meraviglia, som betyr vidunder på norsk. Vingården sier alt med sitt navn - her får dere smake vidunderlig vin fra et internasjonalt anerkjent terroir.

Det er Olalla Corona-Lopez som kommer til Oslo denne februarkvelden og skal gi oss et dypdykk i Toscanske viner. Du vil få smake hele spekteret av Toscanske godsaker, fra hvitvin til Vin Santo, og selvfølgelig Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Dette blir en unik mulighet til å utforske det beste Toscana har å by på. Bla ned for å se vinlisten.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her