UKENS VIN: Prøv denne flotte billigchiantien
Ukens vin

Prøv denne flotte billigchiantien

139,90 er en virkelig godpris for denne vinen som nyter godt av den supre 2015-årgangen.

Dievole Le Due Arbie Chianti Superiore 2015 er en type vin som har hatt stor suksess i Norge. Kombinasjonen av syrlig sangiovese med rundere merlot gir en veldig innsmigrende vinstil som i den veldig gode 2015-årgangen får ekstra dybde. Alt dette bidrar til en vin som fungerer svært godt til vinkosen så vel som den er en super matvin til pasta, lam på alle måter og sågar juletallerkenen fikser den.

Utseendemessig skiller den seg mye fra de fleste chianti-er, noe som gjør den til et godt valg når du leter etter en rimelig gavevin som ikke skal være for julete, men heller ikke for ordinær. Og ikke minst at innholdet er godt.  

Bak denne vinen står en produsent som har lange tradisjoner i Toscana – helt siden 1090 rapporterer de selv – men som ikke har vært så lenge på det norske markedet. Men lenge nok til å ha introdusert det som er min favoritt derfra, Dievole Chianti Classico 2015.

Dievole ligger i den sørlige delen av Chianti Classico noen kilometer unna Castello di Brolio og Castello di Ama. 

Den har enda mer av det som forventes av en vin fra dette myteomspunnede området. Den er fruktig og leskende og har samtidig et fint eksotisk preg som gjør den til en drøm på matbordet. Prøv den til elg, lam eller god spekemat.

Dievole har 55 hektar med vinmarker i produksjon. Eiendommen teller til sammen 400 hektar og resten er for det meste oliventrær og skog. Bilde: ©glscarfiotti 2014

Den er mer «klassisk» enn den andre fordi druemiksen er 90 prosent sangiovese og litt canaiolo og colorino (men merlot er også tillatt innen Chianti Classico). Chianti Superiore innebærer på sin side bare en litt oppgradert Chianti med lavere utbytte. Det er likevel 27 prosent høyere enn for Chianti Classicoen. Det forklarer noe av prisforskjellen. Begge vinene har i stor grad gjennomgått samme regime i vinkjelleren bortsett fra at spontangjæringen for Due Arbie finner sted i ståltanker og ikke sementtanker som for den andre. Begge er modnet i store nøytrale eikefat.

Dievole lager også en innsmigrende vin santo som absolutt bør prøves.

Disse store eikefatene gir ikke eikesmak til vinen i vanlig forstand.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Dievole Le Due Arbie Chianti Superiore 2018

Produsent:
Dievole
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
7811901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Dievole Chianti Classico 2017

Produsent:
Dievole
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
214,90 kr
Varenummer:
7813401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Dievole Vin Santo di Chianti Classico 2013

Produsent:
Dievole
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.500l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
329,00 kr
Varenummer:
7812402
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen