Bli med på Matstreif i Oslo 8. til 10. juni

Sugen på litt eplechutney fra Hardanger? Eller kanskje reinsdyrsalami og økologisk parmesan av geitemelk?
Redaksjonen
15 Mai 2007 - 11:53

Norge byr på mange smaker for den som åpner sansene og tør å prøve noe nytt. Matstreif - matfestivalen i Oslo som går av stabelen 8., 9. og 10. juni på Karl Johan og Universitetsplassen - samler et bredt spekter av nye og gamle smaksopplevelser fra hele landet.

Møt 120 produsenter
På Bondens Marked blir det mulig å både smake og kjøpe mer enn 120 lokalt produserte matvarer. Det er produsentene selv som tar turen til Oslo og de kan fortelle mer om det de lager til matglade forbipasserende.

Mange av produktene på årets Matstreif er økologiske - alt fra ulike sennepstyper, oster, kalvekjøtt, til honningdrops og iskrem.

Egen restaurant
I tillegg til matmarkedet skal Matstreif ha en egen restaurant på Universitetsplassen. Og for den som ikke får nok i løpet av dagen, stiller Grand Kafé med egen Matstreif-meny så lenge festivalen pågår.

For de minste også
Også de minste kan få testet smakssansene. Det blir eget smaksverksted for barn bak lukkede dører - voksne ingen adgang! De litt større kan delta i slaget om hvem som lager den beste pizzaen, i en storstilt pizzakonkurranse for ungdomsskoleelever.

NM for amatørkokk
Nettstedet aperitif.no arrangerer NM for amatørkokk på Universitetsplassen lørdag 9. juni klokka 14.00 Les mer her

Hvis du lurer på hva som rører seg i norsk matproduksjon for tiden, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter, så er Matstreif stedet. Det beste av norsk matkultur samlet på ett brett. Skjerp smaksløkene og ta turen til Oslo sentrum i juni!

Bak arrangementet står Innovasjon Norge.

Les mer på www.matstreif.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her