Matkurs og vinkurs

Vinkurs 1. februar i Oslo

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Rett før det store burgundslippet på Vinmonopolet holder vi en smaking av den produsenten med flest viner i slippet, erkeklassiske Maison Jadot.
Kristine Sandsleth
07 Desember 2021 - 16:12

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Skjermbilde.JPG [112.56 KB]

Jadot som ble grunnlagt allerede i 1859 har klart suksessen med å bli store samtidig som de har beholdt kvaliteten i hvert eneste ledd. De kan derfor anses som et flaggskip i regionen sin. Louis Henry Jadot var grunnlegger og firmaet vokste seg store i familiens hender til Louis Auguste Jadot døde som siste av Jadot-klanen og hans assistent gjennom 8 år år Andre Gagey overtok produksjonen. Auguste var pioner i å promotere og fikk USA til å forelske seg i Jadot tidlig på 30-tallet. Siden har resten av verden fulgt etter.

Skjermbilde 3.JPG [117.04 KB]Det som virkelig gjør at produsenten skiller seg ut fra de andre store produsentene er at de enten eier eller kontroller ved kontrakt alle vinmarkene de produserer fra i dag. De produserer i dag alt fra Value for money- viner av høy kvalitet til små crus som reflekterer sitt terroir. Dere får smake viner fra de høyt anerkjente vinmarkene Narvaux i Mersault og premier cru-marken Clos des Ursules. Sistnevnte er vinmarken som Jadoteventyret startet i, da den ble kjøpt allerede i 1826.

Covid 19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Dette er med andre ord en smaking der du får lærdom til å forstå forskjellen på de små appellasjonene i verdens mest ettertraktede vinområde. Burgund er et av de stedene som får kjenne tydeligst på kroppen hvordan klimaendringene herjer med temperaturen og værforholdene og dermed har avlingene blitt lavere de siste årene.

Med et marked som skriker etter denne skjøre frukten som er så elegant, har prisene blitt deretter, men Jadot har klart å holde seg innenfor et fornuftig prissjikt til glede for oss forbrukere. Fra Chablis i nord til Beaujolais i sør har de klassiske eksempler fra området sitt og vi får smaken av Burgund denne aftenen.
                      Skjermbilde 4.JPG [12.39 KB]

Jadot vinliste 2.jpg [52.83 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her