Blindsmaking i regi av DNVF på Terra

Endelig kom Oslo-vinkelnerne i gang med blindsmakinger, og den første som hadde Italia som tema, ble holdt på Terra i Oslo mandag 19. februar.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2001 - 18:43

Vi ble enige om å invitere årets kull av vinkelnerstudenter fra Gastronomisk Institutt, og det var bra, herfra møtte hele 9 personer til smakingen. Totalt ble vi 13 personer og deriblant vår nye norgesmester, Dan Lystad.

Italia, var utgangspunktet for kveldens tema, vi hadde selv med vin til smakingen. Blindsmaking er alltid vanskelig, og det var ikke bedre denne gangen. Vi diskuterte, kommenterte, bommet og prøvde på nytt. Det var viner fra de fleste distriktene, og Dan hadde noen spennende overraskelser å by på. Som en italiensk riesling, druen var ikke til å ta feil av, men det store spørsmålet var hvor den ble produsert. Videre hadde han med en flaske rødt som kun var merket med Cabernet, det ble stor diskusjon om det var en eller flere druer i blandingen, men det fantes ingen fasit, etiketten gav oss ingen videre info.

Kvelden forløp raskt, etter to timer med spennende og hyggelig samvær, hadde vi smakt oss gjennom 13 viner, og lært litt denne gangen også. Vi takker Mai Tjemsland og staben som gjør det mulig for oss å treffes på denne måten. Det er satt opp flere datoer utover i året for smakinger på Terra. Den neste smakingen er imidlertid flyttet fordi så mange var på messer i utlandet. Det er hyggelig hvis flere kan komme. Ta gjerne kontakt med Turid Olsen hvis det er noe du lurer på.

Neste smaking: Onsdag 18. april kl. 1900 på Terra.

Tema: Chardonnay og Cabernet Savignon, ta med enten eller.

Kommer du over stoff om vin, nyheter eller andre interessante saker, kontakt meg gjerne, vi trenger å aktivisere vår internettside.

Turid Olsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her