Blindsmaking i regi av DNVF på Terra

Endelig kom Oslo-vinkelnerne i gang med blindsmakinger, og den første som hadde Italia som tema, ble holdt på Terra i Oslo mandag 19. februar.

Vi ble enige om å invitere årets kull av vinkelnerstudenter fra Gastronomisk Institutt, og det var bra, herfra møtte hele 9 personer til smakingen. Totalt ble vi 13 personer og deriblant vår nye norgesmester, Dan Lystad.

Italia, var utgangspunktet for kveldens tema, vi hadde selv med vin til smakingen. Blindsmaking er alltid vanskelig, og det var ikke bedre denne gangen. Vi diskuterte, kommenterte, bommet og prøvde på nytt. Det var viner fra de fleste distriktene, og Dan hadde noen spennende overraskelser å by på. Som en italiensk riesling, druen var ikke til å ta feil av, men det store spørsmålet var hvor den ble produsert. Videre hadde han med en flaske rødt som kun var merket med Cabernet, det ble stor diskusjon om det var en eller flere druer i blandingen, men det fantes ingen fasit, etiketten gav oss ingen videre info.

Kvelden forløp raskt, etter to timer med spennende og hyggelig samvær, hadde vi smakt oss gjennom 13 viner, og lært litt denne gangen også. Vi takker Mai Tjemsland og staben som gjør det mulig for oss å treffes på denne måten. Det er satt opp flere datoer utover i året for smakinger på Terra. Den neste smakingen er imidlertid flyttet fordi så mange var på messer i utlandet. Det er hyggelig hvis flere kan komme. Ta gjerne kontakt med Turid Olsen hvis det er noe du lurer på.

Neste smaking: Onsdag 18. april kl. 1900 på Terra.

Tema: Chardonnay og Cabernet Savignon, ta med enten eller.

Kommer du over stoff om vin, nyheter eller andre interessante saker, kontakt meg gjerne, vi trenger å aktivisere vår internettside.

Turid Olsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen