Blodig godt

Når syrah får blodsmak, er den i sitt ess. Spesielt nå når viltet finnes i store mengder i butikkene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Ofte må du til Côte-Rôtie i Nord-Rhône for å finne syrah med skikkelig blodig karakter, med smak av velhengt kjøtt eller rått viltkjøtt. Og betale fire hundre pluss.

Nøye utvelgelse
Eller du kan gå til Crozes-Hermitage, og ende på halvparten eller mindre.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Men for å få en blodig syrah må du velge en av produsentene som vet å hente ut maksimalt av syrah i dette ikke alltid like spennende landskapet.

Med viltpreg
Som Yann Chave eller Gilles Robin som begge lager strålende crozes'er med en helt spesiell intensitet og rikdom.

Begge er nå tilgjengelig i 2004-versjon. Etter heten i 2003 som ga en litt atypisk stil, syrah er ikke like varmekjær som de andre røde druene i Rhône, er 2004 et forfriskende møte. Samtidig som det ville preget er tilbake.

Eleganse
Jaboulets supercrozes fra 2001, også det er vellykket år for crozes, er et veldig godt eksempel på hvordan syrah blir når de første årenes intensitet er dempet og mer komplekse jordsmonnsaromaer kommer til syne.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Yann Chave Crozes-Hermitage 2015

Produsent:
Yann Chave
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
265,90 kr
Varenummer:
4594301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004

Produsent:
Gilles Robin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône, Crozes Hermitage
Pris:
229,00 kr
Varenummer:
4558601
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2012

Produsent:
Paul Jaboulet Aîné
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
309,90 kr
Varenummer:
5043901
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Dersom du allerede er abonnent på Ukens vin (før 06.09.06) vil du automatisk også motta godbiter i pollisten . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Forsiden akkurat nå

Til toppen