Bocuse d'Or-pallen til Norge

Skal finne Norges neste deltaker til kokke-VM.
Redaksjonen
08 Februar 2011 - 15:05

Hele seierspallen fra sist måneds Bocuse d'Or kommer til SMAK 2011 i februar. Rasmus Kofoed fra Danmark, Tommy Myllymäki fra Sverige og Norges Gunnar Hvarnes sitter i juryen som skal bedømme de seks konkurrentene som vil bli Norges neste deltaker til Bocuse d'Or Europe i Belgia i 2012 og Bocuse d'Or i Lyon i 2013, melder Bocuse d'Or Norge.

Juryen består dessuten også av flere av de største kokkene Norge har fostret, under ledelse av Eyvind Hellstrøm.

Dommerpanelet:
• Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Norge
• Tom-Victor Gausdal, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Bocuse d'Argent i 2005
• Sven Erik Renaa, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Best Fish 2007
• Rasmus Koefod, Bocuse d'Or 2011
• Tommy Myllymäki, Bocuse d'Argent 2011
• Gunnar Hvarnes, Bocuse d'Bronze 2011
• Bent Stiansen, Bocuse d'Or 1993
• Charles Tjessem, Bocuse d'Or 2003
• Geir Skeie, Bocuse d'Or 2009
• Dimitri Demjanov, president i Bocuse d'Or Estland
• Ingrid Espelid Hovig

Her er deltakerne i konkurransen:
• Alexander Berg, kokk ved Palace Grill i Oslo.
• Miriam Østvik Jenssen, souschef ved Restaurant Oscarsgate i Oslo.
• Ørjan Johannessen, kokk ved Bekkjarvik Gjestgiveri /Gastronomisk Institutt.
• Roger Malmin, kjøkkensjef ved Charles & De, Sandnes.
• Even Ramsvik, kjøkkensjef og medeier, Restaurant Ylajali, Oslo
• Morten Rathe, kjøkkensjef ved Rica Nidelven, Trondheim

Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her