Bocuse d'Or-pallen til Norge

Skal finne Norges neste deltaker til kokke-VM.
Redaksjonen
08 Februar 2011 - 15:05

Hele seierspallen fra sist måneds Bocuse d'Or kommer til SMAK 2011 i februar. Rasmus Kofoed fra Danmark, Tommy Myllymäki fra Sverige og Norges Gunnar Hvarnes sitter i juryen som skal bedømme de seks konkurrentene som vil bli Norges neste deltaker til Bocuse d'Or Europe i Belgia i 2012 og Bocuse d'Or i Lyon i 2013, melder Bocuse d'Or Norge.

Juryen består dessuten også av flere av de største kokkene Norge har fostret, under ledelse av Eyvind Hellstrøm.

Dommerpanelet:
• Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Norge
• Tom-Victor Gausdal, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Bocuse d'Argent i 2005
• Sven Erik Renaa, styremedlem Bocuse d'Or Norge, Best Fish 2007
• Rasmus Koefod, Bocuse d'Or 2011
• Tommy Myllymäki, Bocuse d'Argent 2011
• Gunnar Hvarnes, Bocuse d'Bronze 2011
• Bent Stiansen, Bocuse d'Or 1993
• Charles Tjessem, Bocuse d'Or 2003
• Geir Skeie, Bocuse d'Or 2009
• Dimitri Demjanov, president i Bocuse d'Or Estland
• Ingrid Espelid Hovig

Her er deltakerne i konkurransen:
• Alexander Berg, kokk ved Palace Grill i Oslo.
• Miriam Østvik Jenssen, souschef ved Restaurant Oscarsgate i Oslo.
• Ørjan Johannessen, kokk ved Bekkjarvik Gjestgiveri /Gastronomisk Institutt.
• Roger Malmin, kjøkkensjef ved Charles & De, Sandnes.
• Even Ramsvik, kjøkkensjef og medeier, Restaurant Ylajali, Oslo
• Morten Rathe, kjøkkensjef ved Rica Nidelven, Trondheim

Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her