Bryggeribråk
Bodøbryggerne laget mest bråk

Bodøbryggerne laget mest bråk

Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 02:35

Etter 23 runder og med 26 bryggerier involvert, også nordiske, i Bryggeribråk 2017 var det duket for en knallhard finale. Når Bådin møter Nøgne Ø, blir det omtrent som David møter Goliat, i hvert fall målt i bryggevolum, men i denne konkurransen som er i sitt fjerde år, er det andre muskler som flekses: Nemlig hvor god bryggerne er til å finne ølmatch fra egen portefølje til en gitt meny.

Den fireretters menyen som er utarbeidet av Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen, i samarbeid med Håndverkerstuenes kjøkkensjef inneholdt flere utfordringer. De 60 gjestene som hadde sikret seg billetter til finalen, var dommere, og sendte altså Bodøbryggerne til topps, med flest antall stemmer for tre av fire retter.

Bådin ble nummer to i fjorårets Bryggeribråk, og daglig leder Andreas Myrvold i Bådin sa før seieren var et faktum at «nå er det ikke noe mer å vinne, så kanskje vi må finne på noe nytt».  Men han ser ikke bort fra at det kan bli en ny runde neste år.

Bli kjent med Bådin og bryggerne her

Primus motor for Bryggeribråk i de fire sesongene denne konkurransen har funnet sted på Håndverkerstuene i Oslo, er Hans Tryggvason. Han er nå over i ny stilling i Ringnes, og Marie Larsson tar over stillingen som daglig leder på Håndverkerstuene. Neste års Bryggeribråk kommer til å få en annen form. Det som foreløpig er sikkert er at det blir videreført og at det neste år er femårsjubileum som skal markeres. 

Se alt vi har skrevet om Bryggeribråk

Meny og ølfølge i Bryggeribråk-finalen 2017

Knutekål, beter, og eple med røkt snøfrisk og krutonger

Nøgne Ø Tradisjon 2017 Ale 7, %

Bådin Still Smokin Rauchbier 6 %

Klippfisk-kroketter med pepperrotmajones tilsmakt med Gilde dillakevitt og karse

Bådin Rensåsen Pale Ale 5,5 %

Nøgne Ø XXX Norwegian Farmhouse Tripel Berlgisk tripel med kveik 9,5 %

Lammefrikasse med rotgrønnsaker og brunost, serveres med brent og eplebresert spisskål og osteknekkebrød

Bådin Beer and Lothing in Bodø Belgisk dubbel 8 %

Nøgne Ø Imperial Rye Porter 9 %

Snøegg med multe, vaniljekrem og karamelliserte nøtter

Bådin Uferdig juleøl 2017

Nøgne Ø Twin Otter Belgisk dubbel 8 %

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her