Gode venner selv om bare ett bryggeri vinner. Fv: Steinar Andersen, Thomas Strøm og Andreas Myrvold fra Bådin, Karoline Haakonsen, Sverre  Orm Øverland og Rune Karlsen fra Nøgne Ø.
Gode venner selv om bare ett bryggeri vinner. Fv: Steinar Andersen, Thomas Strøm og Andreas Myrvold fra Bådin, Karoline Haakonsen, Sverre Orm Øverland og Rune Karlsen fra Nøgne Ø.

Bodøbryggerne laget mest bråk

Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.

Etter 23 runder og med 26 bryggerier involvert, også nordiske, i Bryggeribråk 2017 var det duket for en knallhard finale. Når Bådin møter Nøgne Ø, blir det omtrent som David møter Goliat, i hvert fall målt i bryggevolum, men i denne konkurransen som er i sitt fjerde år, er det andre muskler som flekses: Nemlig hvor god bryggerne er til å finne ølmatch fra egen portefølje til en gitt meny.

Den fireretters menyen som er utarbeidet av Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen, i samarbeid med Håndverkerstuenes kjøkkensjef inneholdt flere utfordringer. De 60 gjestene som hadde sikret seg billetter til finalen, var dommere, og sendte altså Bodøbryggerne til topps, med flest antall stemmer for tre av fire retter.

Bådin ble nummer to i fjorårets Bryggeribråk, og daglig leder Andreas Myrvold i Bådin sa før seieren var et faktum at «nå er det ikke noe mer å vinne, så kanskje vi må finne på noe nytt».  Men han ser ikke bort fra at det kan bli en ny runde neste år.

Bli kjent med Bådin og bryggerne her

Primus motor for Bryggeribråk i de fire sesongene denne konkurransen har funnet sted på Håndverkerstuene i Oslo, er Hans Tryggvason. Han er nå over i ny stilling i Ringnes, og Marie Larsson tar over stillingen som daglig leder på Håndverkerstuene. Neste års Bryggeribråk kommer til å få en annen form. Det som foreløpig er sikkert er at det blir videreført og at det neste år er femårsjubileum som skal markeres. 

Se alt vi har skrevet om Bryggeribråk

Meny og ølfølge i Bryggeribråk-finalen 2017

Knutekål, beter, og eple med røkt snøfrisk og krutonger

Nøgne Ø Tradisjon 2017 Ale 7, %

Bådin Still Smokin Rauchbier 6 %

Klippfisk-kroketter med pepperrotmajones tilsmakt med Gilde dillakevitt og karse

Bådin Rensåsen Pale Ale 5,5 %

Nøgne Ø XXX Norwegian Farmhouse Tripel Berlgisk tripel med kveik 9,5 %

Lammefrikasse med rotgrønnsaker og brunost, serveres med brent og eplebresert spisskål og osteknekkebrød

Bådin Beer and Lothing in Bodø Belgisk dubbel 8 %

Nøgne Ø Imperial Rye Porter 9 %

Snøegg med multe, vaniljekrem og karamelliserte nøtter

Bådin Uferdig juleøl 2017

Nøgne Ø Twin Otter Belgisk dubbel 8 %

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen