Bohem Absinth - Den forbudte nytelse

-Årets virkelige nyskapning på brennevinssiden i Norge. Slik karakteriserer direktør Arve Røys Stranden den grønne myteomgitte drikken Bohem Absinth som i disse dager lanseres på Vinmonopolet (varenr 33319) og på serveringsstedene. - Dette er gjenskapning
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

Bohem Absinth er utviklet av akevitt-produsenten Gavin i samarbeid med den fremste produsenten av absint i Tsjekkia. Utviklingen tok nesten 1 år. Bohem Absinth er et krydret brennevin av meget høy kvalitet med
55 %vol alkohol, aromatisert med ekte malurt.

Opprinnelig ble absint produsert i Frankrike. Produktet ble ansett som
skadelig og forbudt først i Sveits i 1907, i Frankrike i 1912, i Tyskland i 1926 og senere i USA og flere andre land.

Malurt er kjent allerede fra antikkens Roma, hvor vinneren av firspann-kappløpet på Capitol ble belønnet met et glass malurtvin, med den begrunnelse at den helsefremmende virkningen av denne drikken var belønning nok. Malurt er gjennom historien brukt til å døyve den dårlige smaken på mye av tidligere tiders øl og vin og brennevin.

Når malurt ble brukt ved fremstilling av absint i Frankrike, var man først og fremst ute etter den narkotiske virkningen av stoffet tujon som finnes i malurtbladene. Absint ble på slutten av 1800-tallet forbundet med så vel dekadente kunstnere som fattigfolks nød. Høyt forbruk av datidens franske absint medførte alvorlig psykiske og fysiske skadevirkninger hos misbrukerne.

I Norge ble absint drukket blant annet av kunstnerne i Christiania-bohemen, derav navnet Bohem Absinth. Etiketten er meget stilren og utformet av Strag-gruppens egen designer Inger Nergaard.

Bohem Absinth inneholder malurt-olje med et tujon-nivå som er godkjent av norske og europeiske nærings- og nytelsesmiddel-myndigheter. Gavin finner det allikevel riktig å påpeke at et stort inntak av absint kan være helseskadelig.

Bohem Absinth er basert på historiske oppskrifter fra Frankrike, Spania og Sveits. Flasken er en gammel originalflaske fra Tsjekkia. Fargen på Bohem Absinth er lys grøn. Smaksatt med blant annet anis, fennikel, koriander ved siden av malurt. Aroma: lakris/anis, fennikel og alkohol. Smak: behagelig, minner om anisbrennevin som ouzo, sødme som gjør alkoholen bløtere og rundere. Nytes med vann/is eller som ingrediens i drinker.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her