Bohem Absinth - Den forbudte nytelse

-Årets virkelige nyskapning på brennevinssiden i Norge. Slik karakteriserer direktør Arve Røys Stranden den grønne myteomgitte drikken Bohem Absinth som i disse dager lanseres på Vinmonopolet (varenr 33319) og på serveringsstedene. - Dette er gjenskapning
Redaksjonen
24 November 2000 - 02:00

Bohem Absinth er utviklet av akevitt-produsenten Gavin i samarbeid med den fremste produsenten av absint i Tsjekkia. Utviklingen tok nesten 1 år. Bohem Absinth er et krydret brennevin av meget høy kvalitet med
55 %vol alkohol, aromatisert med ekte malurt.

Opprinnelig ble absint produsert i Frankrike. Produktet ble ansett som
skadelig og forbudt først i Sveits i 1907, i Frankrike i 1912, i Tyskland i 1926 og senere i USA og flere andre land.

Malurt er kjent allerede fra antikkens Roma, hvor vinneren av firspann-kappløpet på Capitol ble belønnet met et glass malurtvin, med den begrunnelse at den helsefremmende virkningen av denne drikken var belønning nok. Malurt er gjennom historien brukt til å døyve den dårlige smaken på mye av tidligere tiders øl og vin og brennevin.

Når malurt ble brukt ved fremstilling av absint i Frankrike, var man først og fremst ute etter den narkotiske virkningen av stoffet tujon som finnes i malurtbladene. Absint ble på slutten av 1800-tallet forbundet med så vel dekadente kunstnere som fattigfolks nød. Høyt forbruk av datidens franske absint medførte alvorlig psykiske og fysiske skadevirkninger hos misbrukerne.

I Norge ble absint drukket blant annet av kunstnerne i Christiania-bohemen, derav navnet Bohem Absinth. Etiketten er meget stilren og utformet av Strag-gruppens egen designer Inger Nergaard.

Bohem Absinth inneholder malurt-olje med et tujon-nivå som er godkjent av norske og europeiske nærings- og nytelsesmiddel-myndigheter. Gavin finner det allikevel riktig å påpeke at et stort inntak av absint kan være helseskadelig.

Bohem Absinth er basert på historiske oppskrifter fra Frankrike, Spania og Sveits. Flasken er en gammel originalflaske fra Tsjekkia. Fargen på Bohem Absinth er lys grøn. Smaksatt med blant annet anis, fennikel, koriander ved siden av malurt. Aroma: lakris/anis, fennikel og alkohol. Smak: behagelig, minner om anisbrennevin som ouzo, sødme som gjør alkoholen bløtere og rundere. Nytes med vann/is eller som ingrediens i drinker.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her