Bohem Absinth - Den forbudte nytelse

-Årets virkelige nyskapning på brennevinssiden i Norge. Slik karakteriserer direktør Arve Røys Stranden den grønne myteomgitte drikken Bohem Absinth som i disse dager lanseres på Vinmonopolet (varenr 33319) og på serveringsstedene. - Dette er gjenskapning
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

Bohem Absinth er utviklet av akevitt-produsenten Gavin i samarbeid med den fremste produsenten av absint i Tsjekkia. Utviklingen tok nesten 1 år. Bohem Absinth er et krydret brennevin av meget høy kvalitet med
55 %vol alkohol, aromatisert med ekte malurt.

Opprinnelig ble absint produsert i Frankrike. Produktet ble ansett som
skadelig og forbudt først i Sveits i 1907, i Frankrike i 1912, i Tyskland i 1926 og senere i USA og flere andre land.

Malurt er kjent allerede fra antikkens Roma, hvor vinneren av firspann-kappløpet på Capitol ble belønnet met et glass malurtvin, med den begrunnelse at den helsefremmende virkningen av denne drikken var belønning nok. Malurt er gjennom historien brukt til å døyve den dårlige smaken på mye av tidligere tiders øl og vin og brennevin.

Når malurt ble brukt ved fremstilling av absint i Frankrike, var man først og fremst ute etter den narkotiske virkningen av stoffet tujon som finnes i malurtbladene. Absint ble på slutten av 1800-tallet forbundet med så vel dekadente kunstnere som fattigfolks nød. Høyt forbruk av datidens franske absint medførte alvorlig psykiske og fysiske skadevirkninger hos misbrukerne.

I Norge ble absint drukket blant annet av kunstnerne i Christiania-bohemen, derav navnet Bohem Absinth. Etiketten er meget stilren og utformet av Strag-gruppens egen designer Inger Nergaard.

Bohem Absinth inneholder malurt-olje med et tujon-nivå som er godkjent av norske og europeiske nærings- og nytelsesmiddel-myndigheter. Gavin finner det allikevel riktig å påpeke at et stort inntak av absint kan være helseskadelig.

Bohem Absinth er basert på historiske oppskrifter fra Frankrike, Spania og Sveits. Flasken er en gammel originalflaske fra Tsjekkia. Fargen på Bohem Absinth er lys grøn. Smaksatt med blant annet anis, fennikel, koriander ved siden av malurt. Aroma: lakris/anis, fennikel og alkohol. Smak: behagelig, minner om anisbrennevin som ouzo, sødme som gjør alkoholen bløtere og rundere. Nytes med vann/is eller som ingrediens i drinker.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her