Bohem Absinth - Den forbudte nytelse

-Årets virkelige nyskapning på brennevinssiden i Norge. Slik karakteriserer direktør Arve Røys Stranden den grønne myteomgitte drikken Bohem Absinth som i disse dager lanseres på Vinmonopolet (varenr 33319) og på serveringsstedene. - Dette er gjenskapning
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

Bohem Absinth er utviklet av akevitt-produsenten Gavin i samarbeid med den fremste produsenten av absint i Tsjekkia. Utviklingen tok nesten 1 år. Bohem Absinth er et krydret brennevin av meget høy kvalitet med
55 %vol alkohol, aromatisert med ekte malurt.

Opprinnelig ble absint produsert i Frankrike. Produktet ble ansett som
skadelig og forbudt først i Sveits i 1907, i Frankrike i 1912, i Tyskland i 1926 og senere i USA og flere andre land.

Malurt er kjent allerede fra antikkens Roma, hvor vinneren av firspann-kappløpet på Capitol ble belønnet met et glass malurtvin, med den begrunnelse at den helsefremmende virkningen av denne drikken var belønning nok. Malurt er gjennom historien brukt til å døyve den dårlige smaken på mye av tidligere tiders øl og vin og brennevin.

Når malurt ble brukt ved fremstilling av absint i Frankrike, var man først og fremst ute etter den narkotiske virkningen av stoffet tujon som finnes i malurtbladene. Absint ble på slutten av 1800-tallet forbundet med så vel dekadente kunstnere som fattigfolks nød. Høyt forbruk av datidens franske absint medførte alvorlig psykiske og fysiske skadevirkninger hos misbrukerne.

I Norge ble absint drukket blant annet av kunstnerne i Christiania-bohemen, derav navnet Bohem Absinth. Etiketten er meget stilren og utformet av Strag-gruppens egen designer Inger Nergaard.

Bohem Absinth inneholder malurt-olje med et tujon-nivå som er godkjent av norske og europeiske nærings- og nytelsesmiddel-myndigheter. Gavin finner det allikevel riktig å påpeke at et stort inntak av absint kan være helseskadelig.

Bohem Absinth er basert på historiske oppskrifter fra Frankrike, Spania og Sveits. Flasken er en gammel originalflaske fra Tsjekkia. Fargen på Bohem Absinth er lys grøn. Smaksatt med blant annet anis, fennikel, koriander ved siden av malurt. Aroma: lakris/anis, fennikel og alkohol. Smak: behagelig, minner om anisbrennevin som ouzo, sødme som gjør alkoholen bløtere og rundere. Nytes med vann/is eller som ingrediens i drinker.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her