Bøker og vin=sant

Innehaver av Lunde Bok og Papir har sikret seg permanent skjenkebevilling i sine to bokforretninger i Nome kommune.
Redaksjonen
25 Juni 2009 - 14:00

Jorunn Lunde Fjeldstad har lenge drømt om å kunne servere vin til sine bokkunder. Og nå har hun altså fått innvilget søknaden sin av formannskapet i Nome kommune. Trolig som den første i sitt slik i landet, i følge TA.
 
Hun opplyser at hun tenker seg å servere et glass vin - også alkoholfri vin, til kunder som stikker innom når det nærmer seg helgen og en ønsker å vurdere bokinnkjøp.
- Mine kunder skal få lov til å bruke tid på å kjøpe bøker, gjerne lese litt i dem og bruke tid før de bestemmer seg. Med et glass vin i hånden får en mer ro; skuldrene senkes og en slapper av. For kunden skal det være en opplevelse å komme hit, understreker den ferske bevillingshaveren til TA.

Hun legger ikke skjul at det er en sammenheng mellom dette nye tilbudet og flere kunder.
- Vi i bokbransjen må være kreative og tenke nytt, understreker hun.

Rådmannen i Nome er ikke like happy:
- Jeg ble overrasket over vedtaket. I Nome jobber vi med å begrense bruken av alkohol, og vi har faste stengetider når det gjelder alkoholservering. Det har aldri blitt gitt bevillinger til liknende forretningsdrift. Nå risikerer vi også henvendelser fra bedrifter og butikker om det samme, sier rådmann Bjørn G. Andersen, i en kommentar til TA.

Verken lensmannen eller sosialetaten hadde innvendinger mot bevillingssøknaden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her