Bøker og vin=sant

Innehaver av Lunde Bok og Papir har sikret seg permanent skjenkebevilling i sine to bokforretninger i Nome kommune.

Jorunn Lunde Fjeldstad har lenge drømt om å kunne servere vin til sine bokkunder. Og nå har hun altså fått innvilget søknaden sin av formannskapet i Nome kommune. Trolig som den første i sitt slik i landet, i følge TA.
 
Hun opplyser at hun tenker seg å servere et glass vin - også alkoholfri vin, til kunder som stikker innom når det nærmer seg helgen og en ønsker å vurdere bokinnkjøp.
- Mine kunder skal få lov til å bruke tid på å kjøpe bøker, gjerne lese litt i dem og bruke tid før de bestemmer seg. Med et glass vin i hånden får en mer ro; skuldrene senkes og en slapper av. For kunden skal det være en opplevelse å komme hit, understreker den ferske bevillingshaveren til TA.

Hun legger ikke skjul at det er en sammenheng mellom dette nye tilbudet og flere kunder.
- Vi i bokbransjen må være kreative og tenke nytt, understreker hun.

Rådmannen i Nome er ikke like happy:
- Jeg ble overrasket over vedtaket. I Nome jobber vi med å begrense bruken av alkohol, og vi har faste stengetider når det gjelder alkoholservering. Det har aldri blitt gitt bevillinger til liknende forretningsdrift. Nå risikerer vi også henvendelser fra bedrifter og butikker om det samme, sier rådmann Bjørn G. Andersen, i en kommentar til TA.

Verken lensmannen eller sosialetaten hadde innvendinger mot bevillingssøknaden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen