Bønder raser mot Coop-melka

Mener Coop selger ny økomelk for billig.
Redaksjonen
09 September 2010 - 16:36

De mener særlig det er spesielt at Coop selger sin nye økomelk til samme pris som vanlig melk.

 -- Det er ingen tvil om at økologisk produksjon er noe dyrere enn konvensjonell. Om Coop bruker sine finansielle krefter til å undergrave dette markedet er det spesielt, sier bondelagsleder Nils T. Bjørke til Nationen.

Småbrukarlagsleder Ole Anton Teigen mener det er bra med nye økovarer på markedet, men sier til avisen at det er synd dersom Coop tar bort forståelsen for at økologisk koster mer.

Coop selv legger ikke skjul på at de selger melka billigere enn det som hadde vært naturlig.
-- Dette er en kampanje for et produkt vi vil ha i salg. Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette er noe problem. Kan vi få folk til å drikke mer økomelk, må jo det være en fordel for alle. Det viktige er vel ikke hva slags navn melka har, så lenge den er produsert av norske bønder, sier Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop.

Coops Änglamark Ekstra Lett Melk er det første meieriproduktet som selges som egen merkevare, og ble det første til å bryte Tines monopol på økomelk.

-- Det er kanskje litt spesielt at det er en samvirkebedrift som Coop som utfordrer at annet samvirke i Tine. Men det er lenge siden vi trodde Coop var den «snilleste gutten i klassen» på å utfordre bonden, sier bondeleder Nils T. Bjørke.

-- Dette er en stor nyhet for våre kunder, butikker og medlemmer fordi den representerer et helt nytt alternativ, sier administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her