Bønder raser mot Coop-melka

Mener Coop selger ny økomelk for billig.
Redaksjonen
09 September 2010 - 15:36

De mener særlig det er spesielt at Coop selger sin nye økomelk til samme pris som vanlig melk.

 -- Det er ingen tvil om at økologisk produksjon er noe dyrere enn konvensjonell. Om Coop bruker sine finansielle krefter til å undergrave dette markedet er det spesielt, sier bondelagsleder Nils T. Bjørke til Nationen.

Småbrukarlagsleder Ole Anton Teigen mener det er bra med nye økovarer på markedet, men sier til avisen at det er synd dersom Coop tar bort forståelsen for at økologisk koster mer.

Coop selv legger ikke skjul på at de selger melka billigere enn det som hadde vært naturlig.
-- Dette er en kampanje for et produkt vi vil ha i salg. Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette er noe problem. Kan vi få folk til å drikke mer økomelk, må jo det være en fordel for alle. Det viktige er vel ikke hva slags navn melka har, så lenge den er produsert av norske bønder, sier Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop.

Coops Änglamark Ekstra Lett Melk er det første meieriproduktet som selges som egen merkevare, og ble det første til å bryte Tines monopol på økomelk.

-- Det er kanskje litt spesielt at det er en samvirkebedrift som Coop som utfordrer at annet samvirke i Tine. Men det er lenge siden vi trodde Coop var den «snilleste gutten i klassen» på å utfordre bonden, sier bondeleder Nils T. Bjørke.

-- Dette er en stor nyhet for våre kunder, butikker og medlemmer fordi den representerer et helt nytt alternativ, sier administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her