Booze-in-Box

Om vi til tider føler fortvilelse over tendensen til at det hjemmelige markedet oversvømmes av billig boksvin, er det sikkert en trøst, om enn liten, å finne i den utvikling vårt naboland Danmark nå opplever.

I oktober senker nemlig danskene sitt skattenivå på sprit, og dette vil selvsagt ikke tyskerne la gå upåaktet hen. De skjerper konkurransen fra andre markeder og tilbyr nå de tørste dansker sprit på papp.

Og det er ikke småkvanta det dreier seg om. Hele 5 liter rommer boksene som skal selges for omlag 400 DKK. Så langt er det gin og vodka som tilbys - og selvsagt med ukjente merkenavn. For skreller man utsalgsprisen av med skatten på 240 kroner samt de 55 kronene momsen utgjør, blir varekostnaden kun 100 kroner. Neppe et prisleie vi vil finne Smirnoff eller London Dry i.

Kilde: vinavisen.dk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen