Bordeaux 2002 = 40 prosent lavere pris enn 2000

Premier Grand Cru-slottene i Bordeaux beregner å starte sitt salg av viner fra 2002 for omlag 35 - 40 prosent lavere pris enn 2000-årgangen. 2000 ble solgt for ?100, og nå har Haut-Brion, Margaux, Latour, Lafite-Rothschild og Mouton-Rothschild blitt enige om et lanseringsforlangende på ?60-65.

Dette i følge Steven Spurrier, MW, som nylig har gjennomført en smaking i forbindelse med "en primeur"-lanseringen av 2002-årgangen.

Jean-Guillaume Prats hos Chateau Cos d''Estournel vil ikke påbegynne salget av slottets første-vin, men legger derimot ut for salg deres andre-vin; Pagodes de Cos.
Som siterer sin egen far om 1961-årgangen: - De beste slottene har laget noen virkelig fantastiske viner, men det finnes dessverre svært få kunder til disse. Pagode de Cos skal derfor sikre slottets umiddelbare inntekter.

Spurrier kan også opplyse at Thierry Gardinier fra Chateau Phelan-Segur, som i 1996 hoppet av "en primeur"-karusellen, nå er med igjen. Han mener det i denne settingen igjen er grunnlag for å finne de rette kundene for hans viner.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen