Bordeaux 2002 blir rimeligere enn først antatt

Omsider er "en primeur"-salget i gang i Bordeaux. Og toppslottenes lanseringspriser er historisk lave. Château Latour og Château Lafite i 2002-årgangen selges nå i England for halve prisen av 2000-årgangen.

Prisforlangende er nå ?984 pr. kasse, en nedgang på vel 30 prosent i forhold til 2001, da prisen var ?1498.
"I dagens marked finnes det ingen årgang av Lafite til lavere pris enn dette", sies det på den engelske vinhandleren Farr Wintners nettsted.

De fleste av Bordeaux'' slott hadde 40 prosent lavere avkastning i 2002, noe som for Latours del betyr en produksjon på kun 6.000 kasser.

Forhandlere av Bordaux'' viner er fornøyd med de lave prisene.
- Tretti prosent lavere pris i år er mye, sier Tom Cave hos Berry Bros i London, som samtidig legger til at de ikke regner med å få problemer med salget.

Det er svært uvanlig at de store slottene annonserer sine priser først. Normalt er det de mindre produsentene som er de første på banen. Nå regner man med at også Château Margaux, Haut-Brion og Mouton-Rothschild raskt følger etter.

Men om de lave prisene er nok til å påvirke det amerikanske markedet vil kun tiden vise. Frankrike har nemlig fortsatt ingen høy stjerne i USA.

Med de litt mindre, men kvalitetssterke slottene, Chasse Spleen til ?180 og Gruaud Larose til ?275, er det bare å håpe at norske importører sikrer seg sin del av denne potten med flotte og relativt rimelige viner.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen