Vinmonopolets auksjon
Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Alle de mest ettertraktete områdene er representert med solide viner og årganger i Vinmonopolets høstauksjon.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 13:48

Du har fram til 23. og 24. september som er budfristene i høstauksjonen, på å bestemme deg.

Og det er mange potensielt gode kjøp. Blant annet toppbaroloen til Palladino, San Bernardo, i mange årganger har veldig lav utropspris. Og magnumen Barolo Sori Ginestra 1998 fra Conterno Fantino kommer garantert til å gå for mer enn minsteprisen på 640.

Det er selvsagt store mengder portvin i både toppårganger og mindre etterspurte sådanne. Populære gaver til forestående jubileer.

Men også viner fra områder utenfor den typiske auksjonsrekka er verd å vurdere. Cabernet Sauvignon 1978 fra klassiske Beaulieu er alltid interessant, i hvert fall når minsteprisen er så lav som 840 for tre flasker. De har riktignok litt lav fyllingsgrad (ullage), men ikke faretruende.

Siden alle flaskene er avbildet, kan du studere akkurat dette forholdet før du gir bud. Mange eldre bordeauxlotter i denne auksjonen preges av nettopp dette forholdet, men det reflekteres også i minsteprisene.

Bedre ser det ut for fem flasker Quinta do Carmo 1997 (Alentejo). Men en minstepris på 800 er også en artig og svært lagringsdyktig sak.

Budfrister:

  1. september kl. 18:30 (vin del 1)
  2. september kl. 18:30 (vin del 2 og brennevin)

Her legger du inn bud – men du må registrere deg først

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her