Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Alle de mest ettertraktete områdene er representert med solide viner og årganger i Vinmonopolets høstauksjon.

Du har fram til 23. og 24. september som er budfristene i høstauksjonen, på å bestemme deg.

Og det er mange potensielt gode kjøp. Blant annet toppbaroloen til Palladino, San Bernardo, i mange årganger har veldig lav utropspris. Og magnumen Barolo Sori Ginestra 1998 fra Conterno Fantino kommer garantert til å gå for mer enn minsteprisen på 640.

Det er selvsagt store mengder portvin i både toppårganger og mindre etterspurte sådanne. Populære gaver til forestående jubileer.

Men også viner fra områder utenfor den typiske auksjonsrekka er verd å vurdere. Cabernet Sauvignon 1978 fra klassiske Beaulieu er alltid interessant, i hvert fall når minsteprisen er så lav som 840 for tre flasker. De har riktignok litt lav fyllingsgrad (ullage), men ikke faretruende.

Siden alle flaskene er avbildet, kan du studere akkurat dette forholdet før du gir bud. Mange eldre bordeauxlotter i denne auksjonen preges av nettopp dette forholdet, men det reflekteres også i minsteprisene.

Bedre ser det ut for fem flasker Quinta do Carmo 1997 (Alentejo). Men en minstepris på 800 er også en artig og svært lagringsdyktig sak.

Budfrister:

  1. september kl. 18:30 (vin del 1)
  2. september kl. 18:30 (vin del 2 og brennevin)

Her legger du inn bud – men du må registrere deg først

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen