Bra og dårlig

Ti representanter fra ulike forbund oppsøkte mandalsungdommen på arbeidsstedene. Resultatet var bra og dårlig.

- Vi har vært to dager i Kristiansand, og der fant vi ikke noe kritikkverdig på de plassene jeg var innom. Det er derfor overraskende at det i Mandal er så mye å sette fingeren på, sier ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet i Vest-Agder, Lena Christensen.
 
Kun tre av ti som LO-patruljen snakket med hadde arbeidskontakt. Flere visste heller ikke hva de fikk i lønn, eller at de hadde krav på overtidstillegg. To steder var det spesielt ille. På det ene stedet jobbet en 14 år gammel jente, uten arbeidskontrakt og med en lønn på 55 kroner timen.
 
Ikke lønn
Et av de verste stedene sommerpatruljen kom over var Riverside Cafè. Her var det en ansatt under 15 år, uten arbeidskontrakt og som ikke hadde fått lønn selv om hun hadde jobbet over en måned.
 
Lena Christensen spurte stedfortreder for eier Rune Støle, Janne Syvertsen, om hvorfor ting var slik.
 
- Det er slik fordi Støle er bortreist for tiden og alt skal ordnes når han kommer hjem, sier Syvertsen til Lindesnes-posten.
 
Flere uten kontrakt
Tittelen best i test denne sommeren var det ingen tvil om hvem som skulle få. Jonas B. Gundersen hadde et flott system å vise de utsendte fra sommerpatruljen. Her var alt av arbeidskontrakter i orden og lønn ble fulgt av gjeldende tariff.
 
- Dette er helt eksemplarisk. Hadde alle bare gjort en så god jobb som denne restauranten, så hadde ikke vi hatt noen jobb å gjøre, sier Christensen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen