Bra sommer i Sandefjord

Kafeer og restauranter som satset på uteservering i Sandefjord i år er stort sett fornøyde med sommeren 2008.
Redaksjonen
29 August 2008 - 10:02

Hassan Abbas Samaha på La Scala Brygga fortalte om elendig besøk og tilsvarende lav omsetning i fjor. I år vil han antakelig gjøre det bedre enn toppsesongen 2006.
 
- Sommeren under ett ble veldig bra. Regnskapene mine viser at vi hadde en økning på hele 50 prosent i mai sammenlignet med året før. Juni var ikke fullt så bra, faktisk 10 prosent i underskudd.
 
Men juli og august har mer enn oppveid junitallene. I juli lå vi 40 prosent over, hittil i august 10 prosent, sier Samaha til Sandefjords Blad.
 
Frisker opp
- Gjestene våre kan glede seg til våren. Da frisker vi opp interiøret her og rendyrker et à la carte-konsept som vi tror vil slå an. Det blir flere småretter til lunsj, også pizza. La Scala blir enda mer et godt og variert spisested. Vi har sett at mange spiser litt her og så forsvinner de videre til mer utpregede drikkesteder i bryggeområdet. Altså satser vi på mer à la carte, sier Samaha.
 
Brødrene Berggren har for første gang hatt matservering utenfor fiskeforretningen denne sommeren, og er rimelig fornøyd.
 
- Dette var jo startsesongen, og vi skal nå summere erfaringene og inntrykkene, kanskje gjøre noen mindre justeringer, sier daglig leder Kjell Henry Olsen.
 
- Hovedvekten har vært på god sjømat tilberedt av oss selv. Det ser ut til at det har gitt mersmak hos mange sjømatelskere, sier Olsen, som ikke vet om uteserveringen har gitt mer penger i kassa. Det vil man regne på nå.
 
Full fart
- Her i Første Etasje på Torvet har det vært full fart, mye moro og hæla i taket, sier Anette Næss, som kan melde om en mye bedre sesong enn i 2007.
 
Noe mer forbeholden er Zhiyue Chen i Hong Rui.
 
- Det går rundt økonomisk, og jeg klager ikke, sier Chen, som tror Hong Rui i nye omgivelser må bli bedre kjent. Når flere av de gamle kundene oppdager flyttingen, vil de nok oppsøke restauranten igjen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her