Bra sommer i Sandefjord

Kafeer og restauranter som satset på uteservering i Sandefjord i år er stort sett fornøyde med sommeren 2008.

Hassan Abbas Samaha på La Scala Brygga fortalte om elendig besøk og tilsvarende lav omsetning i fjor. I år vil han antakelig gjøre det bedre enn toppsesongen 2006.
 
- Sommeren under ett ble veldig bra. Regnskapene mine viser at vi hadde en økning på hele 50 prosent i mai sammenlignet med året før. Juni var ikke fullt så bra, faktisk 10 prosent i underskudd.
 
Men juli og august har mer enn oppveid junitallene. I juli lå vi 40 prosent over, hittil i august 10 prosent, sier Samaha til Sandefjords Blad.
 
Frisker opp
- Gjestene våre kan glede seg til våren. Da frisker vi opp interiøret her og rendyrker et à la carte-konsept som vi tror vil slå an. Det blir flere småretter til lunsj, også pizza. La Scala blir enda mer et godt og variert spisested. Vi har sett at mange spiser litt her og så forsvinner de videre til mer utpregede drikkesteder i bryggeområdet. Altså satser vi på mer à la carte, sier Samaha.
 
Brødrene Berggren har for første gang hatt matservering utenfor fiskeforretningen denne sommeren, og er rimelig fornøyd.
 
- Dette var jo startsesongen, og vi skal nå summere erfaringene og inntrykkene, kanskje gjøre noen mindre justeringer, sier daglig leder Kjell Henry Olsen.
 
- Hovedvekten har vært på god sjømat tilberedt av oss selv. Det ser ut til at det har gitt mersmak hos mange sjømatelskere, sier Olsen, som ikke vet om uteserveringen har gitt mer penger i kassa. Det vil man regne på nå.
 
Full fart
- Her i Første Etasje på Torvet har det vært full fart, mye moro og hæla i taket, sier Anette Næss, som kan melde om en mye bedre sesong enn i 2007.
 
Noe mer forbeholden er Zhiyue Chen i Hong Rui.
 
- Det går rundt økonomisk, og jeg klager ikke, sier Chen, som tror Hong Rui i nye omgivelser må bli bedre kjent. Når flere av de gamle kundene oppdager flyttingen, vil de nok oppsøke restauranten igjen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen