Bra tall i 2006

Hotell- og restaurantnæringen hadde et bra år i 2006. Driftsinntektene økte med ni prosent fra 2005.
Redaksjonen
16 Mai 2008 - 19:29

Driftsinntektene var på nesten 49 milliarder kroner.
 
Det er tall fra Statistisk Sentralbyrås strukturstatistikk som viser dette.
 
Omsetningen i næringen var på 48,7 milliarder kroner i 2006. Driftsresultatet var på nesten 2,8 milliarder kroner, noe som gir en driftsmargin på 5,7 prosent. Også sysselsettingen i næringen økte. Det var i alt 84 619 sysselsatte i gjennomsnitt i løpet av året.
 
Fortsatt vekst
Landets 1 359 hoteller fikk et oppsving i 2005 etter noen dårlige år, og veksten fortsatte i 2006. Næringen økte driftsinntektene med over 1,4 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 9,3 prosent fra 2005.
 
Det er også fortsatt vekst i lønnsomheten. I 2006 hadde hotellnæringen et samlet driftsresultat på over 600 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på 3,7 prosent. I 2005 var driftsmarginen 2,4 prosent.
 
Lønnsomme restauranter
Restaurantene er den største undergruppen i hotell- og restaurantvirksomheten med 6 185 bedrifter. For denne gruppen økte driftsinntektene med 1,5 milliarder kroner fra 2005. Det tilsvarer en vekst på 7,2 prosent. Lønnsomheten i næringen fikk også et oppsving i 2006.
 
Driftsmarginen endte på 5,5 prosent i 2006. Sysselsettingen økte med 1,2 prosent, mens verdiskapningen økte med nesten 10 prosent.
 
Mest i byene
SSBs tall for de seks største bykommunene i landet, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø, viser at bedriftene i disse kommunene omsatte til sammen for nesten 20 milliarder kroner. De sto dermed for over 40 prosent av all omsetning i hotell- og restaurantnæringen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her