Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Fant store mangler under aksjon mot utesteder i Oslo.
15 Desember 2011 - 19:30

Emil & Samuel på Steen og Strøm, Cafe Mir i Toftes gate og deler Fugazi i Tordenskjoldsgate ble stengt da brannvesenet gikk til aksjon mot utesteder i Oslo forrige helg, skriver VG Nett.

Da brannvesenet kom til Emil & Samuel, fant de blant annet rot i rømningsveiene og store mangler på brannvernorganiseringen. Det hele endte med kaos da brannalarmen ble utløst av en gjest og alle måtte evakuere.

Brannvesenet avla utestedet et nytt besøk etter å ha funnet mangler under en tidligere undersøkelse i mai i år.

- Også da påpekte vi at det var problemer med det som heter branncellebegrensende dører. Branncellebegrensende dører vil si at dørene lukker av seg selv, og er utrolig viktig. Disse dørene skal være igjen fordi de skal begrense røyk - og brannspredning, men på flere objekter finner vi at disse dørene står oppe, og det legger til rette for at røyken kan spre seg, Jo Tangedal, branninspektør i Oslo brann og redningsetat, til VG Nett.

Morten Sommmerfeldt, presseansvarlig for Emil & Samuel, sier til avisen at manglene vil bli rettet raskt.

Fugazi, ble kåret til årets utested av Natt og Dag i 2010, fikk en etasje stengt etter at brannvesenet fant en låst rømningsdør, mens flere branncellebegrensende dører sto åpne.

Eieren av «Fugazi», Ole Petter Gilbo, hevder imidlertid at døren aldri tidligere har vært regnet som rømningsdør, og at de åpne branncelledørene skyldtes en rutinesvikt.

Cafe Mir ble midlertidig stengt etter at det ble funnet feil på en branntavle. I tillegg fikk Horgans i Hedgehaugsveien og Budda Biljard i Storgata pålegg om utbedring av blant annet brannalarmanlegg, og utestedet Studenten fikk en muntlig advarsel.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her