Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Fant store mangler under aksjon mot utesteder i Oslo.
15 Desember 2011 - 19:30

Emil & Samuel på Steen og Strøm, Cafe Mir i Toftes gate og deler Fugazi i Tordenskjoldsgate ble stengt da brannvesenet gikk til aksjon mot utesteder i Oslo forrige helg, skriver VG Nett.

Da brannvesenet kom til Emil & Samuel, fant de blant annet rot i rømningsveiene og store mangler på brannvernorganiseringen. Det hele endte med kaos da brannalarmen ble utløst av en gjest og alle måtte evakuere.

Brannvesenet avla utestedet et nytt besøk etter å ha funnet mangler under en tidligere undersøkelse i mai i år.

- Også da påpekte vi at det var problemer med det som heter branncellebegrensende dører. Branncellebegrensende dører vil si at dørene lukker av seg selv, og er utrolig viktig. Disse dørene skal være igjen fordi de skal begrense røyk - og brannspredning, men på flere objekter finner vi at disse dørene står oppe, og det legger til rette for at røyken kan spre seg, Jo Tangedal, branninspektør i Oslo brann og redningsetat, til VG Nett.

Morten Sommmerfeldt, presseansvarlig for Emil & Samuel, sier til avisen at manglene vil bli rettet raskt.

Fugazi, ble kåret til årets utested av Natt og Dag i 2010, fikk en etasje stengt etter at brannvesenet fant en låst rømningsdør, mens flere branncellebegrensende dører sto åpne.

Eieren av «Fugazi», Ole Petter Gilbo, hevder imidlertid at døren aldri tidligere har vært regnet som rømningsdør, og at de åpne branncelledørene skyldtes en rutinesvikt.

Cafe Mir ble midlertidig stengt etter at det ble funnet feil på en branntavle. I tillegg fikk Horgans i Hedgehaugsveien og Budda Biljard i Storgata pålegg om utbedring av blant annet brannalarmanlegg, og utestedet Studenten fikk en muntlig advarsel.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her