Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Fant store mangler under aksjon mot utesteder i Oslo.
15 Desember 2011 - 20:30

Emil & Samuel på Steen og Strøm, Cafe Mir i Toftes gate og deler Fugazi i Tordenskjoldsgate ble stengt da brannvesenet gikk til aksjon mot utesteder i Oslo forrige helg, skriver VG Nett.

Da brannvesenet kom til Emil & Samuel, fant de blant annet rot i rømningsveiene og store mangler på brannvernorganiseringen. Det hele endte med kaos da brannalarmen ble utløst av en gjest og alle måtte evakuere.

Brannvesenet avla utestedet et nytt besøk etter å ha funnet mangler under en tidligere undersøkelse i mai i år.

- Også da påpekte vi at det var problemer med det som heter branncellebegrensende dører. Branncellebegrensende dører vil si at dørene lukker av seg selv, og er utrolig viktig. Disse dørene skal være igjen fordi de skal begrense røyk - og brannspredning, men på flere objekter finner vi at disse dørene står oppe, og det legger til rette for at røyken kan spre seg, Jo Tangedal, branninspektør i Oslo brann og redningsetat, til VG Nett.

Morten Sommmerfeldt, presseansvarlig for Emil & Samuel, sier til avisen at manglene vil bli rettet raskt.

Fugazi, ble kåret til årets utested av Natt og Dag i 2010, fikk en etasje stengt etter at brannvesenet fant en låst rømningsdør, mens flere branncellebegrensende dører sto åpne.

Eieren av «Fugazi», Ole Petter Gilbo, hevder imidlertid at døren aldri tidligere har vært regnet som rømningsdør, og at de åpne branncelledørene skyldtes en rutinesvikt.

Cafe Mir ble midlertidig stengt etter at det ble funnet feil på en branntavle. I tillegg fikk Horgans i Hedgehaugsveien og Budda Biljard i Storgata pålegg om utbedring av blant annet brannalarmanlegg, og utestedet Studenten fikk en muntlig advarsel.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her