Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Brannvesenet stengte kjendis-utesteder

Fant store mangler under aksjon mot utesteder i Oslo.

Emil & Samuel på Steen og Strøm, Cafe Mir i Toftes gate og deler Fugazi i Tordenskjoldsgate ble stengt da brannvesenet gikk til aksjon mot utesteder i Oslo forrige helg, skriver VG Nett.

Da brannvesenet kom til Emil & Samuel, fant de blant annet rot i rømningsveiene og store mangler på brannvernorganiseringen. Det hele endte med kaos da brannalarmen ble utløst av en gjest og alle måtte evakuere.

Brannvesenet avla utestedet et nytt besøk etter å ha funnet mangler under en tidligere undersøkelse i mai i år.

- Også da påpekte vi at det var problemer med det som heter branncellebegrensende dører. Branncellebegrensende dører vil si at dørene lukker av seg selv, og er utrolig viktig. Disse dørene skal være igjen fordi de skal begrense røyk - og brannspredning, men på flere objekter finner vi at disse dørene står oppe, og det legger til rette for at røyken kan spre seg, Jo Tangedal, branninspektør i Oslo brann og redningsetat, til VG Nett.

Morten Sommmerfeldt, presseansvarlig for Emil & Samuel, sier til avisen at manglene vil bli rettet raskt.

Fugazi, ble kåret til årets utested av Natt og Dag i 2010, fikk en etasje stengt etter at brannvesenet fant en låst rømningsdør, mens flere branncellebegrensende dører sto åpne.

Eieren av «Fugazi», Ole Petter Gilbo, hevder imidlertid at døren aldri tidligere har vært regnet som rømningsdør, og at de åpne branncelledørene skyldtes en rutinesvikt.

Cafe Mir ble midlertidig stengt etter at det ble funnet feil på en branntavle. I tillegg fikk Horgans i Hedgehaugsveien og Budda Biljard i Storgata pålegg om utbedring av blant annet brannalarmanlegg, og utestedet Studenten fikk en muntlig advarsel.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen