Bransje
Lofotkokker best med tørrfisk

Lofotkokker best med tørrfisk

Det ble slik det burde være i Årets Sjømatkokk-konkurranse. Nemlig at den som er nærmest til råvarene, også er dyktigst.
Redaksjonen
16 Juni 2016 - 12:38

André Larsen fra Thon Hotel Lofoten ble Årets Sjømatkokk 2016 med tørrfisk som hovedråvare.

-Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk. En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge den glade vinneren oppskriften på seieren i konkurransen som fant sted i Bergen under Hansadagene. Som assisten hadde han med seg Jon Erlend Matre.

Retten som han har kalt Tørrfisk Lofoten består av :

Fritert tørrfisk med kamskjell, urter og tang, blomkål i variasjoner, eple og agurk, kål med rabarbra og purre, purre med aske, kremet blåskjellsaus med brønnkarseolje, brønnkarse og fattigmannspepper, byggrynsrisotto på lofotpils og røkt Steinfjording-ost fra Lofoten

Foto: Frida Bringslimark

 

Ifølge hoveddommer Christopher Haatuft, skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak. Tørrfisk hovedretten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter basert på et svært krevende råvareutvalg i overraskelseskurven.

Det ble delt andreplass mellom Sebastian Schlawincke (Matboden Fisketorget Stavanger) og Anders Sletten (Hoelstuen Restaurant, Harstad). På en god 3. plass endte Kim André Samnøen (Biologen Akvariet, Bergen).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her