Kulturhuset
Satser på enda mer kultur til folket

Satser på enda mer kultur til folket

Kulturhuset i Oslo sprer om kort tid alle sine aktiviteter på fire etasjer på en ny adresse rett rundt hjørnet for Youngstorget.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2017 - 12:53

Maria Wood Moe som har ansvar for vareflyten i Kulturhuset i Oslo er naturlig nok veldig spent, for det er litt av et prosjekt å flytte en bedrift som siden åpningen i juni 2013 kan vise til en ubrutt rekke med suksesser og ikke minst solide regnskapstall. Nesten hver fjerde salgskrone ga overskudd, og det er solid.

Enda flere arrangementer

En gang i april er åpningsdatoen. Og de lover å ikke holde stengt en eneste dag selv om 59 ansatte og mye av inventaret skal bli med over.

Kulturhuset er mer enn en bar og lever opp til navnet. - I gjennomsnitt har vi tre arrangementer daglig, sier Runar Eggesvik som er ansvarlig for kundeflyten i selskapet. Siden starten har de 5200 arrangementer bak seg.

Arealet i de nye lokalene er nesten det dobbelte av i dag, men altså fordelt på fire etasjer som er forbundet med trapper og heis. Det betyr en helt annen flyt av folk, men også større muligheter for å skreddersy for kunder. En betydelig del av virksomheten er utleie til events i tillegg til egne.

- Rent arrangementsmessig gir de nye lokalene bedre tilrettelegging, forteller Runar Eggesvik.

Siden de nå får eget kjøkken, kan de servere maten selv, men det blir fortsatt mat som man ta i klypa. Kulturhuset skal ikke være en restaurant, ifølge Maria Wood Moe.

Mer øl og vin

De nye arealene gir ikke så veldig mye større kapasitet totalt sett. Maria anslår å kunne ta inn 200 personer mer enn i dag. Men det er det at lokalene er fordelt på flere etasjer som gir større spillerom. Hun anslår at de må øke bemanningen med 20-30 prosent for å kunne serve alle når hele huset er åpent. På dagtid er det første etasje som holdes åpent på fast basis. Resten av huset våkner opp utover ettermiddagen og kvelden for publikum. Mens det blir selvsagt mulig for eksterne å leie seg inn på dagtid.  

Maria gleder seg til å kunne tilby det dobbelte av antall øl i flaske, opp mot 300 ulike typer, og totalt 28 tappetårn som dekker en hel vegg i baren i andre etasje. – Vi skal har 20 linjer for øl og resten blir sider, cocktails og vin, forteller hun og røper at de sågar vurderer å ansette en vinsommelier for å kunne satse enda mer på vin enn i dag.

Det nye Kulturhuset ligger i Youngsgate.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her