Bronse til Hvarnes

Gunnar Hvarnes forsvarte Norges ære med bronse Bocuse d'Or i dag, mens Rasmus Kofoed vant en etterlengtet seier for Danmark.

Etter en tett konkurranse i verdens største og prestisjetunge kokkekonkurranse, ble det til slutt bronse til Gunnar Hvarnes og hans commis Filip Bendi.
 
Han var veldig fornøyd med dagen selv og følte at alt hadde gått i henhold til det de har trent så mye på gjennom to år, og en pallplassering var også målet for kokken fra Larvik som til daglig er å finne på Gastronomisk Institutt i Stavanger.
 
Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Norge, som har fulgt Hvarnes nøye i tiden frem mot konkurransen, var full av lovord om Hvarnes sin mat under konkurransen i dag.
 
 
Gir seg ikke
Det var dog ingenting å gjøre med Rasmus Kofoed (til venstre på bildet) som endelig sikret seg det lenge etterlengtede gullet for Danmark.
 
Kofoed var en av de aller største favorittene etter at han i fjor gikk av med seieren i Bocuse d'Or Europe foran vår egen Gunnar Hvarnes.
 
Rasmus Kofoed er dog ikke ukjent med Bocuse d'Or-konkurransen, for han er den eneste i verden som har bronse fra konkurransen i 2005 og sølv fra 2007 i tillegg til dagens seier.
 
Til daglig driver Rasmus Kofoed restauranten Geranium  som ligger i fotballens storstue, Parken, i København.
 
 
Skandinavisk dominanse
Det ble en skikkelig skandinavisk dag i Lyon i dag, i det Tommy Myllymäki sikret Sverige sølvmedaljen og gjorde premiepallen hel-skandinavisk.
 
Den skandinaviske dominansen innen gastronomiens verden gikk ikke upåaktet hen i Lyon.
 
Enkelte gikk så langt som å foreslå at gastronomer kanskje burde flytte lenger mot nord fordi det gastronomiske tyngdepunktet innen kunnskapen og nyskaping ikke lenger ligger i Frankrike, men i de skandinaviske landene.
 
Beste fiskerett
Prisen for beste fiskerett gikk til det sveitsiske laget med Franck Giovannini.
 
Frankrike best på kjøtt
En av de store favorittene, Frankrike, med Jérôme Jaegle fra arrangementsbyen Lyon, måtte ta til takke med premien for beste kjøttrett.
 
Japansk seier i Beste commis
Hver av de 24 toppkokkene som har konkurrert over de siste to dagene, har hatt hjelp av hver sin unge kokk (commis).
 
Det var en svært rørt, ung japansk kokk som tok i mot premien som beste commis.

Foto: Tom Haga

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen