Bruk det du har

Tore Namstad og Jon Ruud er kjent fra Bollywod, Palace Grill og Madserud gård. I denne sprelske boken slår de seg løs med varer fra nærbutikken og gir deg tips til hva du kan lage av det du har i kjøleskapet til en hver tid.

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Oppskriftene er uten mål og vekt - bortsett fra der det er helt nødvendig. Poenget er at du skal smake deg fram, og finne ut hva du selv liker. Naturligvis er det enkelte ting du bør sørge for å ha i skapet eller fryseren. Jon og Tore gir deg en innkjøpsliste slik at du alltid er beredt - når du får lyst på noe godt.

Disse guttene fnyser ikke av potetgull, makrell i tomat eller leverpostei på boks; de tryller med det. Leverpostei, rømme, sitron, soyasaus, timian, svart pepper og litt salt agurk i mikseren blir en herlig leverposteikrem som gjør seg svært godt på toast.

Humoristisk og uhøytidelig
Hva med å prøve stekt scampi og bacon med salat og en vinaigrette? Osso bucco på nakkekoteletter? Eller ananas med chili ved siden av grillet mat?

Får du uventet storinnrykk, kan du med litt tålmodighet (og hjelp) fra gjestene lage potetsuppe til 40 personer ved hjelp av 1 side saltflesk, 1 stor bøtte vann, 8 løk, 5 kg skrelte poteter, 20 fedd hvitløk, 6 chili og salt... Maken til uhøytidelig kokebok finnes ikke!

Over 100 retter
Innkjøpsguide
Tips og teknikker

Tore Namstad og Jon Ruud:
Kok uten bok Forlag: Pantagruel
Format: 21,5 x 22,5 cm
Sider: 140

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen