Bruker 23 millioner på "Lompa"

Nevzat Arikan og selskapet Rodeløkka Invest skal bruke 23 millioner kroner på ærverdige restaurant Olympen på Grønland i Oslo.
Redaksjonen
02 Februar 2007 - 14:45

Eierne bak blant annet restaurantene Arakataka og Ylajali er ikke redde for utfordringer. Nå har de gått i gang med å ruste opp "Lompa", den tradisjonsrike ølhallen i Grønlandsleiret i Oslo.
 
Stedet var et av Oslos bruneste og hadde bokstavelig talt stor takhøyde. Lompa hadde sjel og var kort og godt en del av Oslo.

Nå skal sjelefreden gjenskapes, og Nevzat Arikan er opptatt av å beholde stedets særegenheter.

Like brun
- "Lompa" kommer til å være like brun som tidligere. Mye er gitt ut fra de retningslinjene byantikvaren har gitt, men vi skal definitivt ta vare på tradisjonene som finnes i huset, sier Arikan, som er styreleder i Rodeløkka Invest.

Lompa skal ligge i første etasje og det skal satses på husmannskost. Det vil også være en terrasse med uteservering. I andre etasje ligger Pigalle, som også vil få en balkong.
 
I tredje etasje blir det et selskapslokale, også her skal det være en balkong med servering.

Oslos største
- Det blir Oslos største utested, i alle fall om man måler i kvadratmeter. Og beliggenheten er spennende, for det skjer mye på Grønland nå. Og jeg frykter ikke stedene som selger billig øl. "Lompa" er noe helt for seg selv, og jeg tror det vil vise seg at det er rom for et sted som dette, forteller Arikan.

Arbeidet med å pusse opp lokalene er i full gang. Eller det er kanskje mer korrekt å si renovere. For her skal det gjøres mer enn å bare legge på noen strøk med maling.

- Alt av ventilasjon, strøm og vann skal byttes ut. Husk at dette er et gammelt sted med gamle løsninger. Ta strømmen, for eksempel. Der har man bare bygd ut og bygd ut underveis slik at det er mange brannfeller. Vannledningene er gamle og det er kakkerlakker i ventilasjonsanlegget. Så hele lokalet skal strippes, og deretter skal det bygges opp på nytt, sier Arikan.
 
Moderne
Lompa blir altså et moderne sted, i byggeteknisk forstand. For det er ingen planer om å gjøre restauranten til et trendsted.
 
I dag er 20-30 personer i full gang med å rense lokalet for gammel moro og det hele skal være klart til åpningen 1. oktober.
 
Foto: Gaute Gusrud
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her