Bruker 23 millioner på "Lompa"

Nevzat Arikan og selskapet Rodeløkka Invest skal bruke 23 millioner kroner på ærverdige restaurant Olympen på Grønland i Oslo.
Redaksjonen
02 Februar 2007 - 14:45

Eierne bak blant annet restaurantene Arakataka og Ylajali er ikke redde for utfordringer. Nå har de gått i gang med å ruste opp "Lompa", den tradisjonsrike ølhallen i Grønlandsleiret i Oslo.
 
Stedet var et av Oslos bruneste og hadde bokstavelig talt stor takhøyde. Lompa hadde sjel og var kort og godt en del av Oslo.

Nå skal sjelefreden gjenskapes, og Nevzat Arikan er opptatt av å beholde stedets særegenheter.

Like brun
- "Lompa" kommer til å være like brun som tidligere. Mye er gitt ut fra de retningslinjene byantikvaren har gitt, men vi skal definitivt ta vare på tradisjonene som finnes i huset, sier Arikan, som er styreleder i Rodeløkka Invest.

Lompa skal ligge i første etasje og det skal satses på husmannskost. Det vil også være en terrasse med uteservering. I andre etasje ligger Pigalle, som også vil få en balkong.
 
I tredje etasje blir det et selskapslokale, også her skal det være en balkong med servering.

Oslos største
- Det blir Oslos største utested, i alle fall om man måler i kvadratmeter. Og beliggenheten er spennende, for det skjer mye på Grønland nå. Og jeg frykter ikke stedene som selger billig øl. "Lompa" er noe helt for seg selv, og jeg tror det vil vise seg at det er rom for et sted som dette, forteller Arikan.

Arbeidet med å pusse opp lokalene er i full gang. Eller det er kanskje mer korrekt å si renovere. For her skal det gjøres mer enn å bare legge på noen strøk med maling.

- Alt av ventilasjon, strøm og vann skal byttes ut. Husk at dette er et gammelt sted med gamle løsninger. Ta strømmen, for eksempel. Der har man bare bygd ut og bygd ut underveis slik at det er mange brannfeller. Vannledningene er gamle og det er kakkerlakker i ventilasjonsanlegget. Så hele lokalet skal strippes, og deretter skal det bygges opp på nytt, sier Arikan.
 
Moderne
Lompa blir altså et moderne sted, i byggeteknisk forstand. For det er ingen planer om å gjøre restauranten til et trendsted.
 
I dag er 20-30 personer i full gang med å rense lokalet for gammel moro og det hele skal være klart til åpningen 1. oktober.
 
Foto: Gaute Gusrud
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her