Bryggen Tracteursted har Norges beste meny

Vant Norsk Matkulturs menypris med enkelt og spennende spisekart.

Bryggen Tracteursted mottok torsdag Menyprisen 2011 for sitt spisekart. Prisen ble delt ut under Matkulturdagen i Mathallen Oslo av Harald Osa, leder i Stiftelsen Norsk Matkultur.

- Denne menyen har alt det vi ser etter, når vi jakter på de gode, norske menyene, sier jurymedlem Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

 - Et særlig pluss gir vi for utvalget av retter. Her er mat med tydelig lokal og historisk tilknytning, som støtter opp om stedets identitet og beliggenhet.  En miks av historiefortelling og lokale navn og anekdoter pirrer nysgjerrigheten og matlysten, mener juryen, som foruten Olsen består av Wenche Andersen fra Wenches kjøkken i Godmorgen Norge og redaktør for det nye magasinet Mat fra Norge, Per A. Borglund.

I begrunnelsen heter det videre: «Et enkelt og lett forståelig språk er også positivt, og alt i alt oppleves menyen som ærlig og uhøytidelig. Den passer godt til et rustikt og tradisjonsrikt bryggemiljø. Med denne menyen på bordet, vet du hvor du er, og når du spiser på Bryggen Tracteursted, smaker du på Bergen».

- Vi har flere mål med å dele ut en menypris, sier Harald Osa.

 - Prisen skal bidra til å fremme norsk matkultur og norske råvarer, men viktigere er det å sette fokus på menyspråket, og få bedriftene til å ta menyarbeidet på alvor. Vi mener det er et uforløst potensial for økt salg i å lage gode menyer med et språk som gjestene forstår.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for første gang i fjor og gikk da til Oslo Spiseforretning.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen