Brygger øl i Finland

Nøgne Ø har vært i Finland og brygget 200 fat med juleølet som heter God Jul.
Redaksjonen
11 Oktober 2007 - 14:29

Nøgne Ø har solgt mye av sitt flaskegjærede spesialøl til finnene det siste året, og har med hele 5 ulike typer ale på finnenes vinmonopol, Alko.
 
Turen til Finland føyer seg inn i tradisjonen med å gjestebrygge. I fjor besøkte Nøgne Ø Nørrebro Bryghus i København og fikk samtidig besøk av danske Ølfabrikken.
 
Erfaringer
- For mikrobryggeriene handler det om å utveksle erfaringer og lage godt øl, fremfor å knipe inn markedsandeler og øke volumer, sier daglig leder Kjell Einar Karlsen i Nøgne Ø.
 
Nøgne Ø har ikke infrastruktur til å produsere på fat, og ble derfor invitert av det finske mikrobryggeriet Plevna for å få mulighet til å levere de etterspurte fatene med øl.
 
Anerkjent
Det finske mikrobryggeriet Plevna har høstet stor anerkjennelse for sine produkter, og tok blant annet med seg to gullmedaljer fra årets Helsinki Beerfestival.
 
Nøgne Ø har laget totalt 200 fat med juleølet, som vil bli tilgjengelig på utvalgte finske ølsteder fra 1. desember.
 
Stor middag
I tillegg til å gjestebrygge ble det laget en 5-retters middag hvor hver rett ble presentert med øl fra henholdsvis Plevna og Nøgne Ø. På menyen, som brygger og kokk Rolf Tore Vik var ansvarlig for, sto blant annet breiflabb, krabbesuppe, grimstad-røkt tunfisk og andebryst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her