Brygger øl i Finland

Nøgne Ø har vært i Finland og brygget 200 fat med juleølet som heter God Jul.

Nøgne Ø har solgt mye av sitt flaskegjærede spesialøl til finnene det siste året, og har med hele 5 ulike typer ale på finnenes vinmonopol, Alko.
 
Turen til Finland føyer seg inn i tradisjonen med å gjestebrygge. I fjor besøkte Nøgne Ø Nørrebro Bryghus i København og fikk samtidig besøk av danske Ølfabrikken.
 
Erfaringer
- For mikrobryggeriene handler det om å utveksle erfaringer og lage godt øl, fremfor å knipe inn markedsandeler og øke volumer, sier daglig leder Kjell Einar Karlsen i Nøgne Ø.
 
Nøgne Ø har ikke infrastruktur til å produsere på fat, og ble derfor invitert av det finske mikrobryggeriet Plevna for å få mulighet til å levere de etterspurte fatene med øl.
 
Anerkjent
Det finske mikrobryggeriet Plevna har høstet stor anerkjennelse for sine produkter, og tok blant annet med seg to gullmedaljer fra årets Helsinki Beerfestival.
 
Nøgne Ø har laget totalt 200 fat med juleølet, som vil bli tilgjengelig på utvalgte finske ølsteder fra 1. desember.
 
Stor middag
I tillegg til å gjestebrygge ble det laget en 5-retters middag hvor hver rett ble presentert med øl fra henholdsvis Plevna og Nøgne Ø. På menyen, som brygger og kokk Rolf Tore Vik var ansvarlig for, sto blant annet breiflabb, krabbesuppe, grimstad-røkt tunfisk og andebryst.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen