Bryggeri trues med bøter for ølomtale

Aass bryggeri har bilder av glass med øl på nettsidene våre. Usmakelig, mener Helsedirektoratet og krever omtalen fjernet.
Redaksjonen
26 April 2010 - 14:00

- Dette har gått over streken, sier direktør Terje Aass i bryggeriet som bærer familiens navn.
Nylig fikk han beskjed om å fjerne flere elementer på nettsiden. Det dreier seg om tre fotografier av ølglass, med og uten mat til, og en strektegning som viser personer med mat og øl. I tillegg krever direktoratet at omtale av øl som framstår som «klart appellerende» fjernes, skriver E24.

Aass sier til E24 at han vil revurdere et par av elementene, men ikke har planer om å fjerne det han mener er helt uskyldige bilder og omtaler.
Direktøren mener det er to årsaker til at omtalen bør få stå på nettsiden.

- All informasjon om øl fra våre konkurrenter er bare et tastetrykk unna. Det norske regelverket er urimelig og konkurransevridende. I tillegg mener vi dette ikke er et brudd på forbudet mot alkoholreklame. Det er informasjon, på samme måte som Vinmonopolet informerer om sine produkter. Vi ønsker å lære folk mer om øl. Dette er folkeopplysning.
Aass får nå hjelp av Bryggeriforeningen og advokater til å ta opp kampen mot direktoratet.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen opplyser at Vinmonopolets omtale av vin og sprit på Vinmonopolet er ment for dem som bor langt unna nærmeste pol i distrikts-Norge. Han er enig i at det er et paradoks at det er lov å omtale vin og sprit, mens lettøl og svakøl rammes av et forbud.
- Men i den grad det er snakk om å endre kursen, vil den gå i retning av mindre omtale av alkohol fra Vinmonopolet, ikke å slippe bryggeriene til i større grad, sier Ingebrigtsen til E24.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her