Byantikvaren utfordrer Thon

Byantikvaren utfordrer Thon

Vil stoppe storhotell på Youngstorget i Oslo.

Byantikvaren vil at staten skal stoppe Olav Thons planer om hotell på Youngstorget. Thon Hotels har sett seg ut nabobygget til Folketeaterbygget. Det eies av OBOS forretningsbygg og Olav Thon i fellesskap, og nå vil selskapene vil bygge et sju etasjer høyt hotell.

Byantikvaren mener sju etasjer er for høyt, og at et slik bygg vil ødelegge for Folketeaterbygningen.

– Vi ber Riksantikvaren vurdere innsigelse. Statlige myndigheter kan stoppe kommunale planer som påvirker nasjonale kulturminner, og Folketeaterbygningen er fredet. Den er et nasjonalt kulturminne, sier Stige til osloby.no.

LES OGSÅ: Kvitter seg med Scandic-navnet

Planene til Thon er å bygge et hotell med servering mot Youngstorget. I tillegg til de mange serveringsstedene som alt ligger rundt plassen, er det også planlagt paviljonger med skjenkerett rundt fontenen. Planene inkluderer også en restaurant i første etasje av det nye hotellet.

Det er fire år siden planforslaget ble sendt inn. Da var nabogården i Pløens gate 1 også inkludert i planene, men den er nå tatt ut.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen